Header 2016

tiistai, 06 kesäkuu 2017 12:53

Maalintekovoimaa SB Vaasan miesten hyökkäykseen - Viinamäki ja Vallin uusina pelimiehinä mukaan edustusjoukkueeseen

kartsa.jpg

Tulevaan Divari-kauteen valmistautuvan SB Vaasan miesten edustusjoukkueen runko on nyt kasassa. Viimeisimpänä uutena pelaajana mukaan hyppää alasarjoissa vietetyn vuoden jälkeen Kari-Matti Viinamäki. Viinamäen lisäksi joukkueen puolustuspää vahvistuu viime kaudella SB Vaasa II:ssa pelanneella Iisakki Vallinilla.

Valmennuksessa Tommy Udeliuksen mittava valmennusura jää ainakin hetkeksi tauolle SB Vaasan miehissä. Udeliuksen korvaavat viime vuonna edustuksen farmijoukkue SB Vaasa YoungBoysia luotsannut Teemu Hagelberg ja välivuoden jälkeen paluun penkin taakse tekevä Niko Åkerfelt, joka ottaa myös hoitaakseen joukkueenjohtajan tehtäviä.

Uusista pelaajista Viinamäki on joukkueelle tuttu useamman vuoden ajalta. Paluuajatus joukkueeseen alkoi kypsyä jo kesken viime kauden.

- Paluu oli mielessä jo talvella. Lopulta palaamiseen vaikutti moni asia; pelikaverit, kova sarja ja halu pelata – nälkä voittaa jotain. Ei ole hirveästi uralla kuitenkaan tullut saavutettua, SPV:n mukana kaksi liigapeliäkin urallaan pelannut Viinamäki kertoo.

Viinamäki ehti harjoitella joukkueen mukana toukokuun alusta, ennen kuin sopimus lyötiin lukkoon.

- Edelliseen pelaamaani kauteen verrattuna jo nyt tuntuu, että taktiseen puoleen panostetaan paljon enemmän mitä aikaisempina kausina. Se on ihan kiva ja positiivinen juttu.

Kartsa kuvailee tulevan kauden joukkuetta taitavaksi ja nälkäiseksi.

- Aika nuori joukkue. Taidan itse olla joukkueen vanhin. Ei ole sellaistakaan tilannetta tainnut olla aiemmin omalla uralla, pelimies naurahtaa.

Mitä sitten joukkueen vanhin pelimies tuo SB Vaasaan kaudella 2017-2018?

- Kokemusta ja taisteluilmettä. Kovaa ryminää. Ja omana henkilökohtaisena tavoitteena on venyttää verkkoja aika tasaiseen tahtiin.

Viinamäen ja Vallin lisäksi nimensä paperiin viime kauden joukkueesta kirjoittivat Jesse Palmberg, Jyri Järvinen, Tomi Luhta. Seuran junioreista Juuso Pukkinen kirjoitti kolmen vuoden sopimuksen miesten kanssa. 

Lisäksi harjoitusrinkiin on nostettu pelaajia joukkueen junioreista ja farmijoukkue YoungBoysista.

- Muutamaa nimeä vaille valmis nippu. Maalivahtiosasto ja puolustus ovat nyt aika lailla tässä, ellei jotain viime hetken yllätyksiä tule. Hyökkäykseen odotamme vielä muutaman nimen varmistumista, joukkueen päävalmentajana jatkava Jani Lipsanen paljastaa.

Lipsanen on erittäin tyytyväinen tulevan kauden runkoon.

- Isona juttuna on, että joukkueessa olisi tietty jatkuvuus ja pelaajilla valtava nälkä mennä eteenpäin ja kehittyä. Tällä hetkellä näyttää, että saamme sopivan sekoituksen kokeneempia pelimiehiä, joilla on vielä valtava nälkä kehittyä ja he vaativat ympäristöltään samaa.

Vuoden verran Vaasassa valmentanut Lipsanen on tyytyväinen erityisesti junioripelaajiin, joita nyt on nostettu harjoitusrinkiin mukaan.

- Eivät he välttämättä vielä ensi kaudella suuriin rooleihin nouse, mutta toki sekin on lopulta jokaisesta itsestä kiinni. Sitä saa mitä ansaitsee.

- Jokaisella nuorella pelaajalla on taito pelata tätä lajia, mutta fyysisesti he joutuvat antamaan vielä vähän liikaa tasoitusta. Katsotaan nyt, että löytääkö heistä joku keinot auttaa joukkuetta kentällä jo nyt vai tuleeko läpimurto myöhemmin. Mutta näitä mukaan nostettuja kavereita yhdistää kunnianhimo ja halu harjoitella. Sitä meidän pitää pystyä ruokkimaan edelleen.

Lipsanen on erittäin tyytyväinen siihen, että seuraan on pitemmän tauon jälkeen tulossa A-juniorijoukkue. Ja farmiyhteistyötä 2. divisioonassa pelaavan Young Boysin kanssa on tarkoitus jatkaa.

- Pelejä kaikki nämä nuoret tarvitsevat ja vieläpä pelejä isossa roolissa. Meillä on miesten Divarin, YB:n, A-ja B-junioreiden kautta mahdollisuus nyt tarjota jokaiselle varmasti pelejä sopivassa ympäristössä.

Uuden valmennustiimin ja muiden uusien sopimuspelaajien ajatuksia luvassa lisää myöhemmin tällä viikolla.

 

Luettu 1305 kertaa