05-oranssi on keskittynyt hyökkäyspelin kehittymiseen

Seuran P05-oranssien kausi alkoi harjoittelulla elokuussa, jossa valmistauduttiin syyskuun Eerikkilän FBA-tapahtumaan. Testejä jännitettiin tällä kertaa vähemmän kuin ensimmäisellä kerralla ja ryhmän tulokset olivatkin kehittyneet keväästä. Tapahtumassa keskityttiin pallolliseen peliin ja videoiden kautta seurattiin, miten hyvin sovituissa teemoissa oltiin onnistuttu.

Varsinainen sarjakausi alkoi vuotta vanhempien aluesarjassa kahdella joukkuella. Joukkueen urheilulliset tavoitteet täyttyivät, kun toinen joukkueista selvisi ylempään ja toinen alempaan loppusarjaan.

Syksyn isoja teemoja harjoittelussa ovat olleet pallonhallinta, jossa on keskitytty etenkin syötön laatuun, nopeuteen ja ajoitukseen. Myös pelaajien laukaisutekniikan kanssa on nähty vaivaa.

Taktisesti joukkueen tärkeimpiä teemoja ovat olleet tilan luominen ja sen täyttö. Joukkue on pyrkinyt korostamaan pelissään syvätuen merkitystä. Kevättä kohti joukkue haluaa lisätä pelirohkeutta ja -nopeutta hyökkäyspelissään.

Tero Saaristo näyttämässä mallia 05-pojille.

Syyskausi huipentui ennen joulutaukoa, kun edustusjoukkueen pisterohmu Tero Saaristo antoi pojille loistavaa oppia laukomisesta, mailan käyristämisestä ja pelissä liikkumisesta. Teron tärkein viestijoukkueelle oli positiivinen asenne omaa lajia kohtaan.