06-oranssi on etsinyt omia rajojaan, vielä tuloksetta

Edellinen sarjakausi päättyi osaltamme pieneen pettymykseen, sillä meidät jätettiin ylemmän loppusarjan voitosta huolimatta lopputurnauksessa tylysti neljänneksi. Eli seliselinä: voitimme aluesarjan ja tulimme aluecupissa neljänneksi.

Kauden päättymistä emme jääneet murehtimaan vaan jatkoimme samoilla lämpimillä valmistautumista toukokuun Tallink floorball-turnaukseen eteläisen naapurimaan pääkaupungissa. Sarjassamme oli 17 joukkuetta Suomesta, Ruotsista ja Latviasta. Loppusijoituksemme oli – taas kerran – mainio 4. sija.

Lohdutuksena mitalitta jäämiseen on se, että voitimme alkusarjassa turnauksen lopullisen voittajan. Muutenkin saimme vahvistuksen, että oikealla tiellä ollaan, kun pystymme pelaamaan tasapäisesti muitakin kuin Pohjanmaan joukkueita vastaan.

Kesällä vietimme lomaa harjoittelusta viisi viikkoa, joten Sali- ja fysiikkaharjoitukset aloitimme elokuun alussa kahden harjoituksen viikkotahdilla.

Syyskuun alusta asti olemme harjoitelleet kolme kertaa viikossa siten, että viikon ensimmäinen harjoituksen painotus on ollut fysiikan ja henkilökohtaisen tekniikan kehittämisessä.

Syksyn ensimmäinen huipennus oli perinteinen viikonloppuleiri Härmän kuntokeskuksessa lokakuun puolessa välissä. Leirillä mentiin taas kerran kovaa ja rajoja etsien – ei löytynyt!

Syksyn aikana pelattun aluesarjan alkulohkon klaarasimme lähes puhtaasti, tappiosarake pysyi nollissa, mutta yksi tasapeli Nurmon Jymyä vastaan jäi pieneksi kauneusvirheeksi. Ja ylemmän loppusarjan alku käynnistyi – ainakin numerollisesti – hyvin, kaksi peliä ja kaksi voittoa. Tammikuussa jatkunut sarja on sujunut hyvin. Ylemmästä jatkosarjasta on kasassa 8 voittoa ja 2 tappiota, joilla ollaan tukevasti neljän sakissa.

Syksyn viimeiset harjoitukset pidimme Kauppiksella 19. joulukuuta. Edellisenä päivänä pelasimme pikkujouluottelun vanhempia vastaan. Olemme vuosien saatossa kehittyneet tai vastaavasti vanhemmat vanhentuneet, sillä ottelu Amiksella oli tasainen, vaikka vanhemmat olivat värvänneet riveihinsä edustuksesta kaksi huippupelaajaa.

Keväällä toukokuussa oli meillä sika(ri)portaassa murheena nyt käynnissä oleva kausi, kun tuntui siltä, että joka toinen pelaaja oli lopettamassa tai suunnitteli lajin vaihtoa. Se myös oli osasyynä siihen, että tällä kaudella lähdimme yhdellä joukkueella ja vain yhteen aluesarjan ikäluokkaan. Kesän aikana (nyt voisi nöyränä ja vaatimattomana todeta, että hyvistä harjoituksista johtuen!) kelkka kääntyi ja olemme kevään pelaajapulauhkasta ajautuneet positiivisen ongelman kouriin. Pelaajia on ryhmässä välillä ”liikaa” ja jonkin asteista ennakkokarsintaa joudumme kevään aikana todennäköisesti tekemään, ainakin joihinkin turnauksiin?

Kauden huipentumana siintää jokaisen mielessä toukokuun lopun turnaus Tallinnassa ja uutena suurena haasteena liiton leirit aikanaan Eerikkilän Urheiluopistolla.

Hyvää ja pelillisesti menestyksekästä toivoo ja toivottaa

Kari Stenroos

Jojo/SB Vaasa P06 Oranssi