A-pojat pelaavat pienellä ringillä, mutta suurella sydämellä

Keväällä seura päätti, että nyt on aito mahdollisuus saada kasaan A-pojat, jotka ovat aiemmin loistaneet poissaolollaan pääosin pelaajien vähyyden takia. A-poikien rinki on edelleen pieni ja treenit vedetäänkin yhdessä seuran Young Boysien kanssa. Yhtälö palvelee molempia, sillä näin saadaan riittävästi pelaajia jokaiseen harjoitukseen.

Alunperin oli jo tiedossa, että osa pojista lähtee armeijan harmaisiin heinäkuussa ja osa tammikuussa. A-pojat aloittivat kautensa toukokuussa fysiikkatreeneillä (sekä muutama satunnainen lajitreeni) ja harjoiteltiin kohtalaisen hyvin koko kesä. Vaikka saliin päästiin vasta elokuussa, oli osallistumisprosentti läpi kesän varsin hyvä.
Ikäviä uutisia saatiin kuitenkin kesälomien jälkeen kun muutama pelaaja löysi töitä muualta tai vastaavasti päätti jäädä kotikonnuille kunnes armeija kutsuu ja näin entuudestaan pieni rinki koki muutaman kolauksen.
Pienen kesäbreikin jälkeen syksyllä päästiin taas lajitreenien pariin ja saimme tiedon, että joukkue sijoitetaan uutena tulokkaana A-poikien 1-divisioonan Sisä-Suomen lohkoon. A-poikien divari pelataan turnausmuotoisena ja pelireissut tulisivat pääosin keskittymään Jyväskylä-Tampere akselille.
Vihdoin lokakuun alussa päästiin oikeasti pelaamaan ja avausottelussa oltiin vielä vähän hermostuneita, mutta toinen pelattiin jo kuten seuran koko juniorimyllyn läpikäyneet pelaajat osaavat ja se voitettiin. Tätä seurasikin neljän ottelun voittoputki ja pojat pelasivat välillä todella hyvin.
A-poikien kausi on puolivälissä ja saldona tällä hetkellä on 5 voittoa sekä 3 tappiota. Lohkosta pääsee yksi joukkue karsimaan ylöspäin ja mikäli sinne halutaan täytyy loppukausi sujua ilman suurempia pistemenetyksiä.
A-poikien suurin haaste on ehdottomasti ringin pienuus, mutta toisaalta yhteistreenit YB:n kanssa ovat sujuneet hyvin. Haasteita aiheuttaa myös se, että käytännössä joukkue kokoontuu yhteen ainoastaan peleissä, sillä osa pojista pelaa myös seuran edustuksessa ja käyvät A-poikien treeneissä ainoastaan kerran viikossa. Seuran A-ikäiset pelaajat ovat siis pirstaloituneet kolmeen eri joukkueeseen, osa pelaa pääosin A:ssa, osa pelaa YB:ssä ja osa edustuksessa. Mutta näin se menee tällä hetkellä ja that’s it. Olemme myös saaneet B-junnuista aina välillä vahvistuksia mukaan ja heistä onkin ollut suuri apu.
On äärimmäisen tärkeää, että seuralla on omat A-juniorit. Osa pojista ei ole vielä valmiita edustuksen mukaan ja miesten II-divarin YB:ssäkin pelipaikkoja on rajoitetusti. A-ikäisen pelaajan pitäisi saada vyölleen riittävä määrä otteluita kehittyäkseen. Valitettavasti pelkkä A-junnujen divari ei tarjoa tarpeeksi otteluita, mutta joku combo jossa olisi lisäksi miesten II-divaria tai e dustuksen mukana divaria olisi jo aika sekoitus. Vielä ei olla aivan noin hyvällä tolalla jokaisen pelaajan kanssa, mutta toivottavasti joku päivä.
Nostan hattua jo tässä vaiheessa kaikille pelaajille ja toimihenkilöille jotka ovat olleet mukana rakentamassa seuralle kokonaan uutta joukkuetta. Rinki on pieni, mutta pelaajien sydän suuri.
Terveisin,
A-poikien apuvalmentaja Aki Åkerfelt