SPT-juniorit turnausisäntinä Variskalla

Sähköpyörätuolisalibandyn Finlandia-sarjan kaksipäiväinen turnaus pelattiin kuluneena viikonloppuna Vaasan Variskalla. Oranssia väriä turnauksessa edustivat SB Vaasan SPT-juniorit.

SB Vaasan turnaus alkoi lauantaina ottelulla Oululaista Heavyweightsia vastaan. Aamu-unisuus näkyi oranssien pelaajien silmissä, eikä ottelun alkuun oltu hereillä. Tällä kertaa paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä ja Oululaiset korjasivat pisteet tuloksella 2-8.

Toisessa ottelussa vastaan asettui sarjakärki Helsinki Outsiders Juniors. Vastustajan liikkuvuus ja hyökkäystaito tiedettiin ja Vaasan pelaajisto oli valmiina heti pelin alettua. Ottelu oli tasaväkinen ja hienoja suorituksia nähtiin molemmilta joukkueilta. SB Vaasa oli ottelun alussa hallitsevampi osapuoli, mutta toisen erän aikana vastustaja ei jättänyt maalipaikkojaan käyttämättä. Peliajan loputtua HOS Juniors voitti ottelun lukemin 7-4.

Lauantain viimeisessä kamppailussa Vaasalaisia vastaan asettui KooVee Tampereelta. Viime vuodesta vahvistuneet tamperelaiset ottivat heti komennon. Vaasalaisten hyökkäykset sumputettiin kulmiin, eikä syöttöpaikkoja löytynyt. Ottelun toisessa erässä SB Vaasa käynnisti hurjan taka-ajon, mutta se ei aivan riittänyt. Pisteet matkasivat Tampereelle lukemin 5-8.

Sunnuntain ensimmäinen vastustaja oli TPS musta Turusta. Edellispäivän tappiot oli unohdettu ja SB Vaasan pelaajistosta huokui itsevarmuus. Ottelu eteni vaasalaisten komennossa. TPS:n hyökkäykset kilpistyivät puolustukseen ja loistavaan maalivahtipeliin. Edellisten pelien tapaan, ottelun toisessa erässä vaasalaisten peli-ilme muuttui ja vastustaja ylsi tasatilanteeseen. Hetki ennen loppua vaasalaiset pörräsivät turkulaisten päädyssä kuin ampiaiset ja loistavan hyökkäyskuvion jälkeen pallo löysi tiensä maaliin. SB Vaasa otti turnauksen avausvoittonsa lukemin 6-5.

Vaasan turnauksen viimeinen ottelu oli toista turkulaisjoukkuetta, TPS valkoista vastaan. Edellisen otteluvoiton siivittämänä SB Vaasa pelasi vapautuneesti omaa peliään. TPS:n hyökkäykset torjuttiin ja vastahyökkäykset käytettiin tehokkaasti hyödyksi. Erityismaininta Turkulaisten maalivahtipelille, sillä TPS:n maalivahdin työskentely oli huippuluokkaa. SB Vaasa otteluvoittoon selvin numeroin 9-0.

SPT-salibandyn viimeinen turnaus ja kauden viimeiset ottelut pelataan huhtikuussa Oulussa. Ennen viimeisiä otteluita SB Vaasan sijoitus Finlandia-sarjassa on 4. Matkaa seuraavaan, pronssisijalla majailevaan Oulun Heavyweightsiin on kuusi pistettä.