B-pojat karsivat kotikentällä, uhka vai mahdollisuus

SB Vaasan B-pojat karsivat tulevana viikonloppuna paikasta valtakunnan sarjoihin tutulla kotikentällään, OP-Arenalla. Junioreiden karsinnat ovat aina raadollinen paikka, kun aina jonkun haaveet murskautuvat ja toisten pelit päättyvät riemukkaisiin tunnelmiin. SB Vaasan ja toki myös usean muun joukkueen osalta raadollisuutta lisää vielä se, että OP-Arenalla pelattavat A ja B lohko pelataan niin sanotulla cup-systeemillä, kun muut lohkot pelaavat omat lohkonsa sarjoina.

Wäinö Laine kantaa kapteenina suurta vastuuta

Karsintakaavio – raakaa mutta rehellistä

A-lohkon joukkueet ovat SB Vaasa, Happee (Jyväskylä), SalBa (Rauma) sekä SCH Black (Hyvinkää).

B-lohkon joukkueet ovat puolestaan YPA (Ylöjärvi), Classic Blue (Tampere), Sudet SB (Kouvola) sekä Wild Duckz (Kempele).

SB Vaasan osalta pelit menevät niin, että joukkue kohtaa lauantaina ensimmäisessä pelissä SalBan ja Happee kohtaa puolestaan SCH Blackin. Otteluparien voittajat kohtaavat toisensa, samoin häviäjät. Voittajaparin voittaja selviää jatkopeleihin sunnuntaille. Tämän pelin häviäjä pelaa vielä kolmannen pelin lauantai-iltana, jossa vastaan asettuu hävinneiden parin voittaja. Tämän pelin voittaja etenee sunnuntain peleihin. Lauantaina pitää siis ottaa kaksi voittoa, päästäkseen jatkamaan pelejä sunnuntaina. Muussa tapauksessa turnaus loppuu siihen ja paikkana on aluesarja. B-lohko pelaa samalla tavalla toisella kentällä omat pelinsä. Sunnuntaina aamulla Lohkojen voittajat kohtaavat toisensa ensimmäisessä pelissä ja lohkokakkoset kohtaavat toisensa toisessa pelissä. Lohkovoittajien pelin voittaja varmistaa paikkansa valtakunnan sarjoissa. Tämän pelin hävinnyt saa vielä uuden mahdollisuuden kohtaamalla lohkokakkosten pelin voittajan. Tämän pelin voittaja etenee myös SM-karsintojen toiseen vaiheeseen ja varmistaa paikkansa vähintään divarissa.

SB Vaasa – niin valmis kuin vain voi olla

Joukkueen vastuuvalmentaja Teuvo Hakanen on tyytyväinen siihen, miten joukkue on pystynyt haastavana keväänä valmistautumaan karsintoihin. Korona tietysti pysäytti joukkuetoiminnan, mutta meillä pelaajat ottivat etäharjoittelun tosissaan ja etenkin fyysisellä puolella kehittymistä on tapahtunut paljon. Kun sitten kesäkuussa päästiin takaisin joukkueharjoituksiin, niin neljä kertaa viikossa ollaan harjoiteltu ja pelaajat ovat olleet erittäin sitoutuneita harjoitteluun. Jos pelit eivät mene toivotusti, niin ei voida ainakaan sen taakse mennä, ettei pelaajat olisi sitoutuneet tähän hommaan.

Marius Niemen juonikkuutta tarvitaan

Harjoituspelejä olemme päässeet pelaamaan ihan mukavasti. OFBC on kohdattu kahdesti, lisäksi pelasimme pelit Nibacosta, SPV:tä ja seuran omaa miesten 2-divarijoukkuetta vastaan. Joka peli on ollut meille hyvää valmistautumista tulevaan. Ei ole ollut mitään läpihuutopelejä kumpaankaan suuntaan ja olemme päässeet hyvin harjoittelemaan niitä meille tärkeitä juttuja.

Mitkä asiat ovat tärkeitä SB Vaasan B-pojille?

Kyllä meille on tärkeää huolehtia pallosta ja pyrkiä olemaan mahdollisimman paljon pallossa. Sitten kun pallo menetetään, niin aktiivisesti pyritään saamaan se takaisin itselle. Sitä me olemme pelaajien kanssa nyt koko päättyneen kauden ja kesän jumpanneet, että pallo on se vallan väline ja sitä hallitsemalla hallitsemme myös peliä. Tottakai siinäkin on riskinsä, että menee kehällä pyörimiseksi, mutta siinä kohtaa pitää olla sitten vaan penkin takana hereillä ja muistutella jätkiä, että maalejakin pitää pystyä tekemään. Meidän pitää uskaltaa pelata rohkeasti. Virheitä tulee aina ja kaikille, mutta jos me alamme virheen takia varovaisiksi tai lamaannumme, niin kyllä siinä peli puuroutuu ja sieltä on vaikea nousta. Hakanen summaa.

Joukkue edellä mennään

Millä tavoitteilla karsimaan lähdetään

Eiköhän kaikilla karsintaan osallistuvilla joukkueilla ole sama tavoite, päästä jatkoon pelaamaan SM-paikasta. Kyllä se meilläkin on tavoite. Jos hoidamme tämän kotiturnauksen niin kuin pitää, niin varmistamme paikkamme vähintään divarissa, joka on jo valtakunnallinen sarja. Sen jälkeen voi vähän paineettomammin lähteä jatkokarsintoihin ja katsoa mihin asti rahkeet riittää, kun tuo paikka on hallussa. Jos pelit päättyvät aluesarjaan, niin onhan se valtava pettymys. Nämä samat pelaajat ovat kuitenkin tehneet useamman vuoden töitä sen eteen, että se paikka sieltä tulee. Kahdet aiemmat karsinnat eivät ole tulosta tuottaneet, mutta josko nyt kolmas kerta toden sanoisi, Hakanen pohtii.

Kotietu – uhka vai mahdollisuus?

Erittäin hyvä kysymys. Tavallaan etenkin junioreilla pelaaminen kavereiden ja perheen ympäröimänä voi lisätä onnistumisen paineita. Meidän pitää vaan valmennuksessa löytää keinot siihen, että pelaajat kokevat sen nimenomaan etuna ja mahdollisuutena. Jos alamme keskittyä kentällä enemmän esiintymään katsojille, kuin tekemään töitä joukkueelle, niin voi olla tuskainen taival edessä. Uskon kuitenkin vakaasti, että joka jätkä tiedostaa, että nyt mennään kaksi päivää joukkueena ja esitetään katsomoon tuleville nöyriä joukkuepelaajan juttuja, eikä mitään sirkustemppuja. Kaikki tähänastinen ainakin antaa sellaisen vaikutelman, että jätkien fokus on siellä missä pitääkin.

Näin pelataan

Lauantaina 22.8 OP-Arena kenttä 1 (A-lohko)
Ottelu 1 Klo 10:00 SB Vaasa – SalBa
Ottelu 2 Klo 11:30 Happee – SCH Black
Ottelu 3 Klo 14:30 Voittaja 1 – Voittaja 2
Ottelu 4 klo 16:00 Häviäjä 1 – Häviäjä 2
Ottelu 5 klo 17:30 Häviäjä 3 – Voittaja 4

Sunnuntaina 23.8 OP-Arena kenttä 1
Ottelu 1 klo 10:00 A1 – B1
Ottelu 2 klo 11:30 A2 – B2
Ottelu 3 klo 15:00 Häviäjä 1 – Voittaja 2