B1-pojista on kasvanut Joukkue isolla Jiillä

B1 poikien joukkue muodostettiin huhtikuulla pääsosin -00 ja -01 pojista. Alusta asti joukkueessa on ollut mukana 2 kappaletta -02 syntynyttä poikaa, ei täytteenä vaan osana joukkuetta. Valmentajaksi tuli pojille uusi tuttavuus Janne ”Juti” Tuomivirta. Toinen valmentaja Miska Vornanen oli pojille jo entuudestaan tuttu.

Kevät ja alkukesä treenattiin. Koostumuksia kokeiltiin ja kuviot ajettiin sisään. Ennen juhannusta oli ensimmäiset harjoituspelit Botnialla. Siellä jo nähtiin välähdyksiä tulevasta ja head-koutsi ”Jutikin” oli tyytyväinen näkemäänsä. Turnauksen jälkeen oli selvää, että joukkueella oli mahdollisuuksia vaikka mihin.

Heinäkuulla vedettiin happea ja valmistauduttiin henkisesti Elokuun SM-karsintoihin. Elokuun alussa pelattiin pari harjoituspelia A-junnuja ja YB:tä vastaan. Niissä opiskeltiin kyykkimistä.

Ensimmäinen SM-karsintaturnaus pelattiin Elokuun puolivälissä Botnialla. Tiukkoja pelejä väännettiin; voitettiin ja hävittiin. Ansaittiin paikka toiseen SM-karsintaturnaukseen, joka pelattiin Tuusulassa. Hyvät pelit siellä pelattiin ja päästiin B-junnujen divariin. Tavoite valtakunnallisesta sarjasta saavutettiiin, ja mikä tärkeintä joukkue oli hitsautunut Joukkueeksi, jossa jokainen uskalsi pelata ja pelasi Joukkueelle.

B -junnujen divari muodostui kovin pääkaupunkipainoitteiseksi. 8 joukkuetta kehäkolmosen sisältä ja sitten 3 maalaisjoukkuetta; Limingasta, Vaasasta ja Porista. Bussimatkailu on tuttua ja maaseutujoukkueetkin on jo nähty. Tasaisia pelejä olemme pelanneet. Voittoja ja tappiota on tullut 6 kumpaakin ja sarjasijoitus tällä hetkellä 6.

Pitkä on ollut kausi huhtikuulta tähän joulutaukoon, ja tärkeimmät pelit ovat vielä edessäpäin. Nyt on aika rauhoittua ja ladata Joukkue kevään koitoksiin. Pojat päättivät syyskauden itseään paremmassa seurassa jumpaten ja pelaillen Vasamattarien kanssa.

Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta!

Rami

JoJo / SBVaasa B1