B2-pojilla edessä jälkiruokapelit pudotuspelikarsinnoissa

B-poikien aluesarjajoukkue selvitti runkosarjasta tiensä aina ikäluokan pudotuspelikarsintoihin voittamalla Pohjanmaan lohkon. 2000-2002 syntyneistä pojista rakentuva joukkue on mennyt kauden hyvässä myötätuulessa niin kentällä kuin kentän ulkopuolella.

Joukkueen pelaajamäärä on noussut tasaisesti ja harjoituksissa läsnäoloprosentti on hiponut sataa. Tämä on iso asia joukkueessa, joka jo lähtökohtaisesti on enemmän vain pelaamiseen ja mukavaan yhteiseen harrastukseen keskittyvä ryhmä.

”Oikeastaan mitään tavoitteita kauteen lähdettäessä ei asetettu. Tavoite oli saada pojille pelejä. Mutta kyllähän sitä sitten heti ensimmäisten sarjapelien jälkeen huomattiin, että meillä on mahdollista pärjätä tässä sarjassa. Sarjahan oli lopulta todella tasainen ja kaikki sijoitukset ratkesivat vasta viimeisessä turnauksessa”, poikien valmennuksessa yhdessä Jukka Hämäläisen kanssa toimiva Mika Korpi kertoo.

Korpi iloitsee, että kausi on ollut jo tähän asti valmentajillekin opettavainen.

”Kun alkuun kartoitettiin pojilta mitä haluaisivat treeneissä tehdä jne., niin treeniaktiivisuus on ollut aivan uskomatonta. Toinen asia, mitä olemme Jukan kanssa paljon ihmetelleet, on ollut poikien halu oppia ja kuunnella ohjeita. Monesti ollaan treenien jälkeenkin jääty joidenkin poikien kanssa keskustelemaan pelistä ja pelaamisesta ihan poikien omasta aloitteesta.”

”Toki itse olen valmentanut aina nuorempia ja nythän tässä osa on jo täysi-ikäisiä. Tämä varmasti vaikuttaa siihen. Mutta yhteenvetona siis pelaajien kuuntelemisen merkitys toiminnan tasoon ja sen kautta laatuun on ollut varmasti suurin opetus meille koutseille”, Korpi myöntää.

Pudotuspelikarsinnat pelataan tulevana viikonloppuna SB-areenalla Turussa. Samaan lohkoon SB Vaasan kanssa tulivat Indians, Hatsina ja Steelers. Toisessa pudotuspelikarsintojen lohkossa Sport Gardenilla pelaavat KeLy, Blackbirds, PoNoVo ja FBC Turku.

Lohkojen ykköset pelaavat sunnuntaina finaaliottelun, jonka voittaja etenee karsintojen toiseen vaiheeseen Divarin voittanutta Tiikereitä vastaan. Toisen vaiheen voittanut karsii paikasta pudotuspeleihin SM-sarjan 7. tai 8.sijoittunutta joukkuetta vastaan.

”Hyvillä fiiliksillä lähdemme reissuun. Saamme ainakin pojille kauteen kolme lisäpeliä ja päästään vähän pidemmälle reissuun”, Korpi myöntää.

” Vastustajien otteita viimekaudelta on vähän netistä katseltu ja kyllä siellä kolme kovaa jengiä on vastassa. Ihan kiva katsoa, miten muiden alueiden ykkösiä vastaan pärjätään. Lähtökohtaisesti haastajina lähdetään matkaan, lyödään kaikki paukut kentälle ja katsotaan mihin se riittää”, Korpi summaa.