Blue Fox saapuu vieraaksi Oranssien ensimmäiseen kotipeliin

SB Vaasan miesten edustusjoukkue pelaa kauden ensimmäisen kotipelinsä perjantaina 28.9. Vastaan asettuu paikallisvastustaja Blue Fox. Ottelu alkaa kello 19:00 OP-Arenalla.

Blue Fox avasi oman kautensa viime viikonloppuna kotonaan, kun se kaatoi Toholammin Urheilijat maalein 7-4. ”Siniketut” johtivat ottelua vain kuusi minuuttia ennen loppua jo 6-1, mutta lopussa TU onnistui hieman nipistämään eroa.

Foxin ryhmästä tehojen valossa onnistuivat kaksi maalia tehnyt Johannes Vähäkangas, kaksi syöttänyt William Sundelin, sekä tehot 1+1 nakutelleet Christoffer Lassander, Didrik Lillas ja Tomas Smedman.

Yleisesti ryhmässä riittää kokemusta viime vuosilta Divarista, sillä muun muassa Jhonny Fredriksson, Mikael Nyvall, Anton Kallvik, Robin Holländer ja Jonathan Sjöblom jatkoivat pelaamista sinisissä.

Vaasalaisten kausi puolestaan starttasi viime lauantaina Lohtajalla, jossa kaatui Himangan Pallo maalein 10-5. Oranssit karkasivat HiPalta viimeisessä erässä.

Etenkin ykkösvitja oli iskussa, sillä Niklas Paul onnistui hurjin pistein 2+4, Olli Puputti takoi hattutempun ja antoi yhden maalisyötön päälle ja Nico Hagelberg teki tehot 2+1. Kolmosen oikeassa laidassa Jesse Ylinen onnistui tehoin 1+1.

Huomisesta kamppailusta päävalmentaja Ilkka Kittilä odottaa tasaista taistoa, kuten Suomen Cupissa kärsitty 2-1 -tappio jo muutama viikko takaperin osoitti.

– Vastus kovenee edellisestä. Blue Fox puolustaa tiiviisti ja iskee terävästi vastaan. He ovat myös prässänneet korkealta aiemmissa kohtaamisissamme, joten meidän tulee löytää tilat myös purkaa paine, jos ja kun sellaista saamme päällemme. Paikallisvastustajalle emme tietenkään halua hävitä. Olemmekin koittaneet ammentaa edellisistä peleistä oppia sen suhteen, että tällä kertaa ”ketut” saadaan kaadettua, Kittilä kommentoi.

– Meidän pelaamisessamme tärkeää on nimenomaan havainnointi tilojen suhteen. Meidän pitää pyrkiä tekemään pelistä sen tyyppistä, että se on meille suotuisaa. Tiedämme millä alueilla kenttää ja missä tilanteissa Blue Fox on vahvimmillaan. Pitää pystyä reagoimaan pelin vaatimuksiin siten, ettemme anna Foxille liikaa mahdollisuuksia pelata omilla vahvuuksillaan. Päinvastoin, meidän pitää pyrkiä käyttämään omiamme parhaalla mahdollisella tavalla, Kittilä jatkoi.

Kokoonpano muuttuu edellisestä pelistä hieman, sillä Leevi Björkman ja Jaan-Kristian Lehtoranta ovat loukkaantumisen takia sivussa. Tomi Vuorinen on myös edelleen poissa kokoonpanosta. Vastaavasti Hannu Ikkala on kuntoutunut takaisin pelikuntoon.

SB Vaasa pelaa tällä kaudella kaikki kotipelinsä OP-Arenalla. Kaikki pelataan perjantaisin kello 19:00 alkaen. Kausikortteja on myynnissä huomisessa ottelussa hintaan 40 €. Yksittäisliput maksavat 6 € (S-etukortilla 5 €).

SB Vaasan alustava kokoonpano huomiseen otteluun:

Klemetti-Paul-Puputti
Hagelberg-Sand ”C”

Ahtilinna-Rintamäki-Ylinen
Peräsalo-Jåfs

Luhta-Ikkala ”A”-Korpi
Pukkinen ”A”-Olli

Maalissa Mikkonen

Penkillä: Österman MV, Oikarainen, Karlström, Laukkonen.

SB Vaasan runkosarjan kotiottelut kaudella 2018-19 OP-Arenalla

28.9. 19:00 SB Vaasa-Blue Fox

5.10. 19:00 SB Vaasa-SB Kauhajoki

26.10. 19:00 SB Vaasa-Konnat

2.11. 19:00 SB Vaasa-SB Paapat

30.11. 19:00 SB Vaasa-FBC Remix

7.12. 19:00 SB Vaasa-HiPa

18.1. 19:00 SB Vaasa-ISB/Team Atria

25.1. 19:00 SB Vaasa-Nibacos

15.2. 19:00 SB Vaasa-TU

22.2. 19:00 SB Vaasa-MLT

Kausikortit 40 € | Liput 6 € (S-etukortilla 5 €)