Edustuksella kasassa nyt 22 pelaajasopimusta – lisää tulossa ensi viikolla

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt kaikkiaan yhdeksän uutta pelaajasopimusta.

Edustusjoukkueessa pelaavat kaudella 2018-19 aiemmin julkaistujen nimien lisäksi Tomi Luhta, Samu Mikkonen, Aleksi Peräsalo, Jaan Lehtoranta, Samuel Oikarainen, Hannu Ikkala, Nico Karlström, Joona Koivisto ja Justus Jaskari.

Luhta (-98), Mikkonen (-97) ja Peräsalo (-98) ovat seuran omia kasvatteja, joista kaksi ensimmäisenä mainittua ovat aiemmilla kausilla pelanneet pelejä myös miesten Divarissa. Peräsalo puolestaan on pelannut jo parin kauden ajan kakkosdivaria SB Vaasa Young Boysin riveissä. Maalivahti Mikkonen on pelannut myös A-junioreiden SM-sarjaa SPV:ssä.

Laitahyökkääjä Luhta pelasi kausilla 2015-17 edustusjoukkueessa yhteensä 39 ottelua Divaria ja teki niissä tehot 10+7=17. Lisäksi Luhta on pelannut kausilla 2014-15 ja 2017-18 yhteensä 33 kakkosdivarin ottelua pistein 19+25=44.

Mikkoselle puolestaan on kertynyt Divari-otteluita 27 kappaletta kausilla 2014-15 ja 2017-18 ja A-junioreiden SM-sarjakamppailuja kausilla 2015-17 kaikkiaan 23 kappaletta.

Puolustajana pelaava Peräsalo on esiintynyt viime vuosina 20 kakkosdivarin kamppailussa pistein 1+6=7 ja viime kaudella myös kuudessa A-junioreiden ykkösdivaripelissä pistein 1+5=6.

– Jälleen tärkeitä nimiä rosteriin ja nimenomaan vaasalaisia, oman junioriputken kulkeneita pelaajia. ”Tumme” ja ”Peris” ovat pelanneet myös junioreiden valtakunnallisia sarjoja ja osoittaneet olevansa hyvää kakkosdivaritasoa aiempien kausien aikana, Tumme onnistui jopa tasoa ylempänä mainiosti toissa kaudella. Samu puolestaan osoitti jo viime kaudella olevansa kyvykäs torjuja jopa Divarissa ja väittäisin, että näin liikkuvaa veskaria ei tästä sarjasta löydy, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi.

Lehtoranta (-97) ja Oikarainen (-97) ovat puolestaan kumpikin hyökkääjiä, jotka ovat muuttaneet Vaasaan opiskelemaan. Aiemmin Steelersin organisaatiota edustanut Lehtoranta tuli mukaan A-junioreihin kesken viime kauden operoiden 11 ottelussa piste per peli -keskiarvolla. Loppukaudesta hän pelasi myös Young Boysissa kaksi ottelua ja teki yhden maalin.

Oikarainen sen sijaan on vasta Vaasaan muuttanut vasen laituri, joka on urallaan pelannut aiemmin Kooveen, Nokian KrP:n ja Steelersin organisaatioissa. Tililtä löytyy pelejä muun muassa A-junioreiden SM-sarjasta.

– Jaan on työteliäs pelaaja, joka on myös nopea oppija pelillisissä asioissa. Hän on vikkeläkinttuinen pelaaja, jota voi käyttää niin sentterinä kuin laiturina. Oikarainen taas tuo lisää rightin vaihtoehtoja ryhmään. Hän on nopeasti osoittanut olevansa varsin urheilullinen ja esimerkillinen pelaaja monella tapaa, Kittilä sanaili.

Ikkala (-91) ja Karlström (-90) ovat puolestaan Markus Rintamäen ohella SB Vaasa Young Boysin aikanaan kakkosdivariin nostaneen alkuperäisryhmän viimeiset mohikaanit. Herroilta löytyy tililtä jo reippaasti kakkosdivarin pelejä, sillä Ikkala on tehnyt 68 ottelussa 22+42=66 pistettä ja Karlström puolestaan 67 pelissä 50+55=105 pistettä.

– Hannu ja ”Kala” ovat pitkään kakkosta tahkonneita pelaajia, joilta löytyy hyvä rutiinitaso aikuisten peleistä. On myös selvää, että he pystyvät tuottamaan pisteitä tällä sarjatasolla. Kilpailutilanne on tällä kaudella toki aiempaa kovempi, mikä tarkoittaa sitä, että pelkkä kokemus ei riitä, vaan sen tuomat edut pitää osoittaa jatkuvasti treenikentälläkin.

Jaskari (-00) ja Koivisto (-00) ovat puolustajia, jotka ovat joukkueen nuorinta kaartia. Kaksikko on pelannut kahdella edellisellä kaudella B-junioreiden valtakunnallista Divaria. Molempien tehot kahdelta edeltävältä kaudelta merkataan muodossa 4+7=11, mutta Jaskarilla pelejä B:n Divarista kertyi 42 ja Koivistolla 44.

– Justus ja Joona eivät ole vielä pelanneet aikuisten pelejä ja sen myötä tämä kausi voi vielä mennä niihin totutellessa. Nuorukaisissa on potentiaalia tulevaisuutta ajatellen, mutta otteisiin tarvitaan myös tasaisuutta. On tärkeää, että viime kausien aikana tapahtunutta kehitystä saadaan jatkettua myös tämän kauden edustuksessa, Kittilä pohti.

SB Vaasa on nyt julkaissut sopimukset 22 pelaajan kanssa, joista kaksi on maalivahteja. Joukkueen puolustuspää on kasassa, mutta hyökkäyspäähän julkaistaan lisää pelaajasopimuksia vielä ensi viikolla.

SB Vaasan sopimustilanne 31.8. (perässä syntymävuosi)

Maalivahdit:
Samu Mikkonen -97
Kristian Österman -94

Puolustajat:
Kim Sand -95
Nico Hagelberg -98
Juuso Pukkinen -00
Aleksi Olli -97
Tomi Vuorinen -97
Aleksi Peräsalo -98
Jonathan Jåfs -01
Justus Jaskari -00
Joona Koivisto -00

Hyökkääjät:
Riku Korpi -01
Kaius Klemetti -96
Niklas Paul -94
Jaan Lehtoranta -97
Samuel Oikarainen -97
Leo Ahtilinna -94
Jesse Ylinen -97
Tomi Luhta -98
Markus Rintamäki -90
Hannu Ikkala -91
Nico Karlström -90