Edustus aloittaa sarjakauden lauantaina Lohtajalla – ”Peruspelaamisen tulee olla kunnossa”

SB Vaasan miesten edustusjoukkue aloittaa kautensa matkaamalla Himangan Pallon vieraaksi. Ottelu pelataan Lohtajalla kello 17:00 alkaen.

Oranssien kahta viimeistä viikkoa ovat vaivanneet pienet loukkaantumiset ja ennen kaikkea liikkeellä oleva flunssa-aalto. Keskushyökkääjä Jaan-Kristian Lehtoranta on sivussa tästä ottelusta ja palaa joukkueharjoituksiin vasta ensi viikolla. Samuel Oikarainen toipuu niin ikään pienestä loukkaantumisesta, mutta on matkassa mukana. Sairasteluiden vuoksi poissa on myös puolustaja Tomi Vuorinen.

– Pari pelaajaa rosterissa on myös hieman puolenkuntoisia ja katsotaan joudutaanko huomenna tekemään vielä kokoonpanon suhteen nopeita ratkaisuja. Täydellä kokoonpanolla olemme matkaan kuitenkin lähdössä, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi.

Himangan Pallo pelasi viime kaudella sarjanousijana erinomaisen kauden. Se sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja taipui lohkon sisäisissä playoffeissa keväällä Seinäjoen Mailattomille. Joukkue toki vahvistui ennen viime kautta nimenomaan kokeneilla, pitkään kakkosdivaria eri seuroissa Keski-Pohjanmaalla pelanneilla pelaajilla.

Viime kaudella HiPan tehokkain oli 34 tehopistettä tehnyt Hannu Hirvi. Yli 20 tehopisteen ylsivät myös Lassi Lokasaari ja Jani Korkiakangas. Myös kokeneet Janne Tiilikainen, Pauli Peltoniemi ja Tuomas Hägg olivat joukkueelleen tärkeitä pelaajia. Divariakin pelannut Tuomas Palovaara pelasi vain seitsemän ottelua, mutta oli pelatessaan alati vaarallinen, sillä pisteitä kertyi 12 kappaletta. Joukkueen maalia vartioi suurimmassa osassa peleistä kokenut ja kakkosdivaritasolle erinomainen veskari Tony Jumppanen. Tämän kauden kokoonpanon osalta on vielä pimennossa, onko kokoonpano muuttunut kuinka radikaalisti.

– Rehellisesti sanottuna en tiedä yhtään, millä tavalla huomisen vastustajan kokoonpano on viime kaudesta muuttunut, vai onko muuttunut lainkaan. Viime kaudella HiPa oli ainakin hyvä, kokenut ryhmä, jossa ei turhaan ”hörskötelty”, vaan pelattiin fiksusti ja niin sanotusti taloudellisesti. Ratkaisuvoimaa löytyi laajalti ja he myös päästivät kolmanneski vähiten maaleja sarjassa. HiPalla oli ainakin viime kaudella varsin vaarallinen ylivoima, Kittilä tuumi.

Oranssien keinot siihen, että matkaan tarttuu huomenna kolme pistettä, piilevät harjoitelluissa asioissa.

– Olemme käyneet pelin kaikkia vaiheita läpi viimeisillä viikoilla ja meillä on nyt vielä cupia paremmat valmiudet tuli vastaan sitten korkeampaa karvausta tai matalampaa blokkia. Meidän tulee tehdä sitoutuneesti harjoiteltuja asioita ja löytää tilat joiden kautta pääsemme kontrolloidusti etenemään ja murtautumaan, Kittilä analysoi ja jatkoi:

– Meidän pitää pyrkiä olemaan uhka hyökkäyssuuntaan jatkuvasti, mutta pystyä myös säilyttämään pallonhallinta. Näiden asioiden kautta pääsemme maalipaikoille siten, että meillä löytyy kuitenkin puolustusvalmius negatiivisten tilanteenvaihtojen hetkellä. Jos haluamme olla pallossa, liittyy se, miten pystymme toteuttamaan hyökkäyspeliämme, vahvasti myös siihen, miten puolustuspelaamisemme onnistuu. Tiivistettynä; peruspelaamisen tulee olla kunnossa.

SB Vaasa lähtee otteluun seuraavassa kokoonpanossa:

Kaius Klemetti-Niklas Paul-Olli Puputti
Nico Hagelberg-Kim Sand C

Tomi Luhta-Hannu Ikkala A-Riku Korpi
Juuso Pukkinen A-Aleksi Olli

Leo Ahtilinna-Markus Rintamäki-Jesse Ylinen
Aleksi Peräsalo-Jonathan Jåfs

Kristian Österman MV

Penkillä: Samu Mikkonen MV, Leevi Björkman, Nico Karlström, Samuel Oikarainen.