Edustus julkaisi uusia pelaajasopimuksia – ”Joukkueenrakennus sujuu varsin hyvin”

SB Vaasan miesten edustusjoukkue on tehnyt useita uusia pelaajasopimuksia.

Edustuksessa tulevalla kaudella pelaavat aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi Nico Hagelberg, Tomi Vuorinen, Markus Rintamäki, Leo Ahtilinna, Jesse Ylinen ja Jonathan Jåfs.

Hagelberg (-98), Vuorinen (-97) ja Ylinen (-97) ovat SB Vaasan kasvatteja, jotka ovat jo aiemmilla kausilla pelanneet kakkosdivaria SB Vaasa Young Boysin riveissä. Vuorinen pelasi viime kaudella myös yhdeksässä miesten Divarin ottelussa. Hagelbergiltä puolestaan löytyy tililtään yksi miesten Divarin ottelu kaudelta 2016-17.

Kakkosdivarista eniten kokemusta on Vuorisella, joka on tehnyt 45 pelaamassaan kakkosen kamppailussa pisteet 24+8=32. Hagelberg on esiintynyt puolestaan 42 kakkosdivarin kamppailussa pistein 34+16=50 ja Ylinen on tehtaillut 32 pelissä tehot 21+9=30.

Lähtökohtaisesti Hagelbergin ja Vuorisen pelipaikat löytyvät puolustajan tontilta. Ylinen puolestaan on laituri, josta saataneen eniten irti nimenomaan oikealla laidalla.

– Koko trio on aiemmilla kausilla jo kakkosdivarissa osoittanut tasonsa ja Nico ja Tomi ovat haistelleet viime vuosina jo treenien ja pelien kautta myös Divarissa joukkueen menoa. Kyseessä on jälleen sellaisia vaasalaispelaajia, joiden varaan tulevaa on hyvä rakentaa, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi.

Markus Rintamäki (-90) puolestaan oli aikanaan nostamassa SB Vaasa Young Boysia kolmosdivisioonasta kakkosdivariin ja on ollut mukana läpi koko taipaleen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. ”Makke” on tehnyt sentterin tontilta kaudesta 2014-15 lähtien 59 ottelussa tehot 41+38=79.

– Makke on pitkän linjan ”yybeeläisiä” ja niitä viimeisiä nimiä, jotka ovat sen joukkueen niin sanotusta alkuperäiskokoonpanosta mukana. Hän on ollut vuodesta toiseen myös joukkueen sisäisessä pistepörssissä korkealla. Mielenkiintoista nähdä, mitä Markuksesta on vielä mahdollista saada lisää irti, kun kilpailu pelipaikoista tällä kaudella kovenee.

Leo Ahtilinna (-94) puolestaan on Vaasassa jo useamman vuoden opiskellut pelaaja, joka kykenee pelaamaan useallakin pelipaikalla. Avauskaudellaan 2015-16 Young Boysissa ”Leksa” jäi vielä varsin pieneen rooliin, mutta sen jälkeen vastuuta on tullut enemmän. Kaikkiaan 46 kakkosdivariottelussa Ahtilinna on tehnyt 11+6=17 tehopistettä.

– Leksa on monikäyttöinen pelaaja, jolla on todella kova työmoraali. Pelipaikka löytynee tällä kaudella hyökkäyspäästä. Hän on myös melko taitava ja kykenee hyviin haastoihin, Kittilä kommentoi.

Puolustaja Jonathan Jåfs (-01) taas on seuran oma kasvatti ja edustusjoukkueen nuorinta kaartia. ”Junni” pelasi viime kaudella B-junioreiden valtakunnallisessa Divarissa 22 ottelua tehoin 3+7=10 ja toissa kaudella C1-junioreiden valtakunnallisessa Divarissa 22 peliä pistein 6+10=16.

– ”Junni” on hyvin monipuolinen pelaaja ja liittyy myös vahvasti seuran tulevaisuuden suunnitelmiin. Tällä kaudella edessä on varmasti vielä totuttelua miesten treeni- ja pelitempoon, mutta meno on näyttänyt hyvältä kesän treeneissä. Lahjakas nuori mies, jolle tekee hyvää kamppailla niin sanotusti paikasta auringossa kokeneempien pelaajien seassa, Kittilä sanaili.

Edustuksella on nyt kasassa 13 pelaajasopimusta, mutta lisää on valmennuksen mukaan tulossa jo ensi viikolla.

– Ryhmäkoko tulee olemaan iso ja kilpailutilanne hyvä, vaikka treenipelit avattiinkin pienellä ryhmällä. Joukkueenrakennus sujuu varsin hyvin, Kittilä päätti.

SB Vaasan edustusjoukkueen sopimustilanne ma 20.8.
(suluissa viime kauden seura, jos ei SB Vaasa)

Maalivahdit:
Kristian Österman

Kenttäpelaajat:
Juuso Pukkinen
Aleksi Olli
Kim Sand
Nico Hagelberg
Tomi Vuorinen
Niklas Paul (Blue Fox)
Kaius Klemetti
Riku Korpi
Markus Rintamäki
Leo Ahtilinna
Jesse Ylinen
Jonathan Jåfs