Ehjän pelin ja kolmen pisteen jahti jatkuu – Konnat vieraaksi perjantaina

SB Vaasan miesten edustusjoukkue kohtaa perjantaina kotikentällään Konnat Seinäjoelta.

Reportterin kynä oli tylsä edellisen pelin jälkeen ja kiireet painoivat sen verran, että raportointi Nibacos-ottelusta jäi ohueksi. Kokkolassa kärsittiin kuitenkin 10-8 -tappio varsin eriskummallisen ottelun jälkeen. Pelaaminen oli aavistuksen sekavaa läpi ottelun molemmilla joukkueilla, eikä peli ollut erityisesti kummankaan hallussa.

Hallussa se ei ollut välttämättä tuomareillakaan, sillä jäähyjä tuli varsin vaihtelevalla linjalla, josta kärsivät varmasti molemmat joukkueet. Vaikka oranssien ylivoima toimi, oli alivoima tyystin ruosteessa. Viisi vastaan viisi -pelissä voitettiin 5-4, mutta ylivoimalla Nibacos onnistui kuudesti ja Oranssit kolmesti.

Oranssien tehomiehinä Kokkolassa toimivat neljästi osunut Kaius Klemetti ja tehot 1+2 nakutellut Olli Puputti.

Saldo viime peleistä on siis ollut tappiollinen, mutta niin se on ollut vastustaja Konnillakin. Kakkosdivaritaipaleensa tällä kaudella aloittanut seinäjokelaisryhmä on hävinnyt neljä ensimmäistä peliään kaikki muutamalla maalilla. Pelit ovat olleet tiukkoja, mutta kääntyneet lopulta aina vastustajan nimiin.

Konnien tehomies on ollut SPV:n riveissä Suomen mestaruuksiakin vuollut ja SB Vaasan paitaakin Divarissa urallaan kantanut Niko Mäkelä, joka on iskenyt neljään peliin kuusi tehopistettä. Jiri Tervo on tehnyt tehot 2+3. Jani-Juhani Hautanen on osunut neljästi ja Tuomas Saikkonen antanut neljä maalisyöttöä.

Konnien joukkueessa on paljon yhteisiä kokemuksia jo juniorivuosilta ja suuri osa pelaajista onkin Nurmon Jymyn kasvatteja. Joukkuetta valmentaa lajilegenda Jukka ”Jude” Tervo.

Kotijoukkueella on ollut tuloksellisesti ja pelillisesti hankalaa viime matseissa, joten joukkue kaipaa ehdottomasti yleisön tukea huomenna, jotta saadaan paras mahdollinen irti koneesta. Teesit perjantain otteluun ovat hyvin simppelit.

– Tasapainoinen esitys on prioriteetti huomiselle. Ehjää 60-minuuttista vielä haetaan ja metsästys sen, sekä kolmen sarjapisteen suhteen jatkuu huomenna. Pitää olla terävänä alusta loppuun, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi.

SB Vaasan rosterista uupuvat tällä kertaa Jaan-Kristian Lehtoranta, Markus Rintamäki, Nico Karlström ja Jesse Ylinen. Sen sijaan Niklas Paul ja Tomi Vuorinen palaavat kokoonpanoon.

Ottelu alkaa kello 19:00 OP-Arenalla. Tervetuloa!

SB Vaasan alustava kokoonpano:

Oikarainen-Ikkala-Korpi
Pukkinen-Olli

Klemetti-Puputti-Paul
Hagelberg-Sand

Björkman-Ahtilinna-Luhta
Peräsalo-Vuorinen

Maalissa Mikkonen

Penkillä: Österman MV, Laukkonen, Jåfs, Jaskari