F2-pojilla menestyksekäs Särkänniemen salibandycup

Poikien F2 juniorijoukkue osallistui Särkänniemen Salibandycupiin kauden päätteeksi 5.-6.2018. Tarkoituksena oli lähteä mittauttamaan omaa tasoa hieman maakunnan rajojen ulkopuolelle. Samalla näkisimme mitä asioita teemme oikein ja missä muut ovat vielä edellä. Pojille turnauspassiin sisällytetty huvipuistoranneke varmistaisi viikonlopun onnistumisen – kävisipä turnauksessa miten tahansa. Osallistuimme turnaukseen kahdella joukkueella, SB Vaasa Punainen osallistui kilpasarjaan ja SB Vaasa Valkoinen harrastesarjaan.

Lauantain alkusarjan ottelut lähtivät hyvin käyntiin ja Martin teesit pelin avauksista, paikkapelaamisesta ja kovasta liikkeestä tuntuivat purevan hyvin vastustajiin. Molemmat joukkueet voittivat kaikki alkusarjan ottelunsa ja kilpasarjassa SB Vaasa Punainen oli paras lohkoykkösistä varmistaen paikkansa suoraan välieriin ja mitalipeleihin.

Alkusarja (Haaste):
SB Vaasa Valkoinen – Musan Salama Valkoinen           6 – 3
Koovee RAW – SB Vaasa Valkoinen                               2 – 7

Alkusarja (Kilpa):
SB Vaasa Punainen – Musan Salama Musta                  5 – 3
Classic 09 Punainen – SB Vaasa Punainen                     5 – 6

Huvipuistosta vauhtia jatkopeleihin
Vauhdikkaan huvipuistoillan jälkeen Tampereella nähtiin päättäväinen ja hyvin yhteen pelaava SB Vaasa. Harrastesarjan puolivälierissä kaatui Classic 09 Musta hallitusti 3-2, vaikka välillä vaihtopenkillä ajatus harhautuikin edellispäivän tukkijokeen ja muihin vempaimiin. Välierissä otteet vain paranivat ja finaalipaikka varmistui voitolla Classic 09 Lilasta 3-6.

SB Vaasa Punainen kohtasi omassa välieräottelussaan Eräviikingit. Ottelu oli äärimmäisen tasainen ja kovavauhtisin koko kauden peleistä. Varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin ja edessä oli rangaistuslaukauskilpailu. Onneksi Martti oli ottanut viimeistelyharjoituksissa rangaistuslaukausten harjoittelun mukaan ohjelmaan ja pojat tuntuivat tietävän mitä tekevät. Kun kaksi ensimmäistä SB Vaasan vetäjää (Wille F, Paulus A) onnistuivat ja maalivahti (Niilo H) pysäytti vastustajan hienolla jalkatorjunnalla, oli finaalipaikka varmistettu myös kilpasarjassa. Kentällä nähtiin takaperin voltteja ja voittohyppelyä finaalipaikan kunniaksi.

Finaaleissa SB Vaasa Valkoinen aloitti maalinteon, mutta Sudet Kouvolasta kirivät ohi ja ottivat voiton tiukasti 3-5. Tappio otti koville, mutta kyyneleiden seasta nousi jo uho, ”ensi vuonna ei varmasti hävitä finaalissa!” ja illalla mitalikin jo tuntui paremmalta. Kilpasarjassa SB Vaasa Punainen kohtasi SB Maskun. Pojat pelasivat erittäin vapautuneesti ja osoittivat hämmästyttävää peliälyä erikoistilanteissa ja hyökkäyskuvioissaan. Summerin soidessa voittolukemat kirjattiin 5-9 SB Vaasalle.

Jatkopelit (Haaste):
Puolivälierä:
  SB Vaasa Valkoinen – Classic09 Musta     3 – 2
Välierä:  Classic 09 Lila – SB Vaasa Valkoinen         3 – 6
Finaali:   SB Vaasa Valkoinen – Sudet Mustat         3 – 5

Jatkopelit (Kilpa):
Välierä:
SB Vaasa Punainen – Eräviikingit Musta           8 – 7
Finaali: SBS Masku Oranssi – SB Vaasa Punainen          5 – 9

Hopeajoukkue SB Vaasa Valkoinen: Samuel Nyrhilä, Joona Kurunmäki, Eetu Harju (C), Pentti Kivelä, Kevin Koivisto, Juuso Närvä, Mauno Tähtinen, Hugo Honkala ja Elias Kärkkäinen (mv). Valmentajat: Petri Kivelä ja Veli-Pekka Kurunmäki.

 

Kultajoukkue SB Vaasa Punainen: Alvin Frantz, Paulus Alatalo, Niilo Haapaniemi (mv), Patrik Alatalo, Wille Forsgren (C), Anton Qvisen, Miro Kallinki. Valmentajina Martti Haapaniemi, Toni Kallinki, Christoffer Frantz.