Heikko esitys perjantaina – SB Vaasa koki toisen jatkoaikatappion

SB Vaasan miesten edustusjoukkue koki kirvelevän 3-4 -jatkoaikatappion kotikentällään SB Kauhajoelle.

Ottelu oli alusta asti vaikea vaasalaisille ja tekeminen hyvin takkuista. Pelaaminen oli staattista ja jatkumot puuttuivat pallollisesta pelistä.

Avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä SB Vaasa onnistui siirtymään kahden maalin johtoon. Ensin maalasi Niklas Paul Kaius Klemetin syötöstä ja sen jälkeen Riku Korpi Juuso Pukkisen esityöstä. Johannes Vanhatalo kuitenkin kavensi nopeasti Leevi Hietalahden toimiessa syöttäjänä.

Anssi Kulmala toi SB Kauhajoen tasoihin kolmannen erän alussa ja Eero Haapaniemi vei vieraat ensi kertaa ottelussa johtoon ajassa 46:12. Kaius Klemetti kuitenkin tasoitti ottelun vielä kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Kim Sandin tarjoilusta.

Jatkoajalla Oranssit kolkuttelivat jo tolppiakin, mutta lopulta se oli SBK, joka ratkaisi. Nopean vastaiskun päätti Juhani Lehtonen ujuttamalla läpiajon sisään.

Molemmilla maaleilla maalivahdit onnistuivat loistavasti. Kristian Österman torjui 34 laukausta ja Kauhajoen Olli syrjälä puolestaan 41 kutia.

SB Vaasan päävalmentaja Ilkka Kittilä oli luonnollisesti ottelun jälkeen pettynyt.

– Tämä oli meiltä huono esitys. Otan paljon omaan piikkiini. En pystynyt valmistamaan joukkuetta, enkä herättelemään sitä ottelun aikana, Kittilä kommentoi.

– Tämä oli meille nyt tärkeä muistutus siitä, että meillä ei nuorena joukkueena ole varaa lähteä yhteenkään otteluun tässä sarjassa puolivaloilla, vaan aina täytyy fokus olla sataprosenttinen, jos aiomme sarjan kärkisijoista taistella.

– Ei tässä auta rypemään jäädä. Huonoja päiviä tulee väistämättä ja nyt pitää vain pitää huoli, että opitaan tästä joukkueena, niin pelaajat kuin valmentajatkin, tehdään muutoksia, jos tarvitsee ja mennään seuraavaa peliä kohden.

Seuraava peli miesten edustuksella on sunnuntaina 14.10. Ilmajoella, kun se kohtaa ISB/Team Atrian.