Aamuharjoitustoiminta

SB Vaasa on yksi Vaasanseudun Urheiluakatemian (VSUA) ja Vaasan urheilupainotuksen yhteistyöseuroista. Yhteistyöseurojen tehtävänä on vastata lajivalmennuksesta.

Toimintaa on kolmella kouluasteella. Yläkoulussa harjoitellaan kerran viikossa 8.luokasta lähtien. 2.asteella harjoituksia on kolmena aamuna viikossa. Myös 3.asteella on mahdollista harjoitella kolmena aamuna viikossa.

Yläkoulussa aamuharjoittelu kuuluu pääsääntöisesti vapaasti valittaviin opintoihin. Mukaan on mahdollista päästä Vaasan koulujen lisäksi myös Mustasaaren yläkouluista.

2.asteella mukana olemisen edellytyksenä on opiskelupaikka Vaasan Lyseon lukiossa, Vasa Gymnasiumissa tai Vamiassa. Aamuharjoittelusta kertyy lukiolaisille jopa 14 kurssia.

3.asteella mukana oleminen käydään aina urheilijan kanssa yksilöllisesti läpi.

Aamuharjoitustoiminta on sisällöiltään hyvin samanlainen muiden salibandyakatemioiden kanssa. Suurin ero tulee seuraesidonnaisuuksissa. VSUA:ssa toiminta on seura- ei liittovetoista. Koska seura vastaa toiminnasta aiheutuvista kuluista, yhtenä ehtona mukaan pääsylle on pelaaminen SB Vaasan joukkueessa. Vaasalaisten lisäksi meillä on ollut pelaajia Laihialta, Uudestakaarlepyystä, Kokkolasta, Pietarsaaresta, Isokyröstä ja Nurmosta.

Aamuvalmentamisen päävastuun kantaa Jukka Leino. Jukka Peltonen toimii toisena aamuvalmentajana.