Maajoukkuetie

SB Vaasa on yksi FBA-toiminnan alkuperäisistä yhteistyöseuroista. FBA-toiminta jakautuu kahden vuoden jaksoihin, keväällä 2017 alkoi toinen kaksivuotisjakso. SB Vaasa on mukana 2004 ja 2005 syntyneiden poikien joukkueilla. Keväällä 2018 mukaan liittyy 2006 syntyneet pojat.

FBA-toiminta painottuu Eerikkilän urheiluopistolle Tammelaan. Joukkueille tapahtumia tulee kolme vuodessa, jonka lisäksi valmentajille tulee erillisiä koulutuskertoja Eerikkilässä.

FBA:ssa mukana oleminen on seurana SB Vaasalle tärkeää. Kolmasti vuodessa pääsemme mittaamaan pelaajiemme tekniset ja fyysiset tasot sekä vertailemaan niitä kokonaisvaltaisesti muuhun Suomeen. Tämä auttaa toiminnan suunnittelussa merkittävästi, kun tiedämme missä menemme muihin verrattuna.

Pelaajille se tuo mahdollisuuden päästä pelaamaan kovatasoisia lisäpelejä. Joukkueena matkustaminen tuo mukanaan aina myös elämyksiä ja lisää sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunnetta, jotka osaltaan ovat tärkeitä nuoren pelaajan lajin parissa viihtymisen kannalta. Eerikkilässä pelaajilla on kolme kertaa vuoden aikana mahdollisuus elää oikeaa urheilijan elämää.

Valmentajille se on mahdollisuus oppia uutta, verkostoitua muiden seurojen valmentajien kanssa ja myös valmentajille on tärkeää päästä muutaman kerran vuodessa elämään arkea puhtaasti valmentamisen kautta.

Lisätietoa toiminnasta Eerikkilän kotisivuilta.