Jymy puolusti oranssit aseettomiksi

Lauantai-illan derby SB Vaasan ja Nurmon Jymyn välillä mentiin Botniahallilla vieraiden käsikirjoituksen mukaan ottelun alkua lukuunottamatta. Vaasa pääsi 1-0-johtoon ja paikkoja oli lisätä johtoa jopa rangaistuslaukauksesta lähtien, mutta Jymyn maalilla Rasmus Hasu ei ollut toista kertaa yllätettävissä. Kun Nurmo pääsi toisessa erässä muutamalla hienolla osumalla 1-3-johtoon, pääsi se viemään peliä varsinkin pääkoppapuolella. Lopun kaksi maalia tyhjään verkkoon sinetöivät loppulukemiksi 1-5.

”Tuskastuttiin ja mietittiin mitä kaikkea pitäisi tehdä, että päästäisiin peliin kiinni paremmin. Vaikka todellisuudessa ei meillä isoa hätää ollut, olisi vaan pitänyt malttaa liikkua ja liikuttaa. Mutta kyllä tuossa tänään pelissä näkyi se, että Saariston kenttää lukuunottamatta viisikot piti raapia kasaan aika viime tinkaan ja muuttaa kesken pelinkin. Ei vain löytynyt vielä ajoituksia ja ajatuksia sillä tavalla kuin noin hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan pitäisi löytyä”, vaasalaisten käskyttäjä Jani Lipsanen näkee.

Lipsasen mukaan Nurmo oli tehnyt selvästi enemmän töitä yksittäisen ottelun eteen ja ottikin tappiota omaan piikkiinsä.

”Vähän laiskaa valmennusta tänään ja tällä viikolla. Liika luotin, että kyllä meiltä löytyy lääkkeet ja ratkaisuvoimaa Nurmon puolustusmuurin murtamiseen, vaikka peli näytti, ettei olla lähellekään ytimessä. Ei vain tänään löytynyt, joten helppo sanoa jälkikäteen, että pikkaisen olisi pelisuunnitelmaa voinut terävöittää.”

Kauaa tappiota ei tarvitse jäädä märehtimään, sillä syyskausi paketoidaan jo huomenna sunnuntaina kotikentällä M-Teamia vastaan. M-Team voitti kaksi viikkoa sitten joukkueen edellisen kohtaamisen kotikentällään 8-3.

”Me on joka kerta reagoitu joukkueena hienosti heikomman ottelun jälkeen. Niin tullaan tekemään nytkin”, Lipsanen lupaa.

Ottelu alkaa klo 16.