Kaksi kärkiottelua siivittävät joulutauolle

Miesten edustusjoukkueen vuosi päättyy kahdella huippukamppailulla tulevana viikonloppuna. Botniahallin oranssiin tunnelmaan pääsevät tutustumaan lauantaina paikallisvastustaja Nurmon Jymy ja sunnuntaina M-Team Helsingistä.

SB Vaasa johtaa Divaria tällä hetkellä tasapisteissä Loviisan Torin kanssa. 13 ottelun jälkeen joukkueille on kasassa 20 pistettä. Mutta molemmat viikonlopun vastustajista majailevat vain pisteen kärkikaksikkoa perässä. Viikonloppuna pelataankin jo isoista pisteistä jopa runkosarjan voittotaistelua ajatellen

”Todella kovat pelit tähän saumaan. M-Team kylvetti meitä pari viikkoa sitten kotikentällään ja Nurmon kanssa väännettiin jo viime kaudella kaksi todella tiukkaa kamppailua. Molemmat joukkueista ovat aloittaneet kautensa meidän tapaan vahvasti, joten paljon parempaa päätöstä tälle vuotta ei voi toivoa”, SB Vaasan päävalmentaja Jani Lipsanen iloitsee.

Oranssipaidat ovat latoneet tällä kaudella maaleja sarjassa selkeästi eniten. Viime viikonloppuna omapääkin pysyi suhteellisen tiiviinä, kun EräViikingit Akatemia onnistui maalinteossa vain kahdesti.

”M-Team-ottelu oli oikeastaan ainoa sellainen ottelu tälle kautta, jossa ei oikein edes päästy paikoille. Tämä viikonloppu on makea testi meidän pallolliselle pelille, kun vastassa on ehkä kaksi sarjan parhaiten puolustavaa jengiä”, Lipsanen näkee.

Poissa kokoonpanosta on perjantain tiedolla pitkäaikaispotilaat Valtteri Pajunen ja Arttu Honkonen. Myös Henry Backmanin tilanne viikonlopun osalta näyttää heikolta sairastelun vuoksi. Muuten joukkueen pitäisi olla täydessä iskussa.

”Henkka on vetänyt huikean joulukuun ja olisi taistellut kuukauden pelaajan tittelistä ilman sairastumista, joten sen takia vähän harmittaa pelaajan puolesta. Mutta kyllä meillä hyökkäykseen pelaajia riittää paikkaamaan. Nostetaan junioreista Hakasen Riku kokoonpanoon Kukon ja Viinamäen rinnalle ja katsotaan, että pystyykö hän tuossa kentässä tuottamaan hyökkäyspäässä samalla tavalla kuin on tuottanut junioreissa.”

Riku Hakanen on iskenyt B-junnuissa kahteen edelliseen otteluun peräti 11 tehopistettä.

SB Vaasa-Nurmon Jymy lauantaina 16.12. klo 16.00 Botniahallilla. 200 ensimmäiselle paikalla pipari- ja glögitarjoilu.

SB Vaasa-M-Team sunnuntaina 17.12. klo 16.00 Botniahallilla.

Otteluliput: 10/5 euroa. S-etukortilla 2 euron alennus täysihintaisesta lipusta.