Karhut suojeli omaa kotipesää onnistuneesti

Ei onnistunut SB Vaasan ryöstöretki Porin Urheilutalolle. Kotijoukkue Karhut oli 466 katsojan edessä vahvempi maalein 7-5 (2-1, 3-1, 2-3).

Vaasalaisten Kim Sand aloitti maalitehtailun ensimmäisessä erässä, mutta sen jälkeen mentiin tulostaululla kotijoukkueen komennossa läpi ottelun. Ero oli parhaimmillaan peräti 7-2, kunnes oranssien loppukiri ilman maalivahtia alkoi.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Tero Saaristo ja Jesse Palmberg tekivät nopeaan tahtiin kaksi maalia 6vs5-pelissä ja nostivat vaasalaistoiveita noususta. Kun vielä Kari-Matti Viinamäki ampui lukemiksi 7-5 ja pelikello näytti vasta 56:40, niin toiveet alkoivat olla vaasalaisten vaihtopenkillä tapissa.

Lopun kova kuorma alkoi kuitenkin näkyä pohkeissa ja kun Karhut löysi viimeisillä hetkillä pelikirjastaan sivun maltti ja pallon kanssa puolustaminen, ei kiri tuonut SB Vaasaa kahta maalia lähemmäs.

”Pallollinen peli oli vähän päämäärätöntä pörräämistä. Täytyy ottaa jälkikäteen aika paljon omaankin piikkiin, sillä pikkaisen mentiin nyt liiaksi Karhujen merkkipelin ansaan ja lähdettiin miettimään asioita vaikean kautta. Toisaalta Karhut pelasi todella hyvän pelin puolustussuutaan lopun 6vs5-pelin passivoitumista lukuunottamatta”, pohti vaasalaisten valmentaja Jani Lipsanen.

Myös hyökkäysalueelle Lipsanen peräänkuulutti enemmän rohkeutta haastaa ja mennä ahtaisiin rakoihin.

”Kun vastustaja pyrkii pelaamaan miesmerkillä, niin ei voida olettaa, että pystytään jatkuvasti pyöräyttämään peliä syöttelemällä vapaisiin paikkoihin. Kyllä sitä merkkiä pitää rohkeammin lähteä murtamaan ihan puhtailla pallollisilla 1vs1-voitoillakin. Meiltä kuitenkin löytyy siihen aika hyviä yksilöitä. NST-pelissä ensi lauantaina päästäänkin sitten näyttämään, että otettiinko tästä pelistä mitään oppia mukaan.”