Kasitien derbyssä alavireisten suosikkien kohtaaminen

SB Vaasa ja Karhut laskettiin kauden alla siihen Divari-joukkueiden katraaseen, jotka taistelevat koko sarjan voitosta. Molemmat joukkueet kuuluvat siihen kastiin vieläkin, mutta Karhujen koko kausi on kulkenut alavireisesti ja SB Vaasakin on hävinnyt neljä viimeistä otteluaan. Vieläpä kotikentällä.

Karhuissa tehtiin omat johtopäätökset ja loppukauden ajan joukkueen valmennusvastuun kantaa apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi nostettu Pekka Nylund.

Nylundin ensimmäinen ottelu Karhut-lauman luotsina päättyi tappioon FBC Turulle.

”Omaa pallollista peliä koitetaan parantaa Vaasassa. Hyvää erikoispelaamista koitetaan pitää samalla tasolla, että saataisiin sitä kautta myös onnistumisia.”
”Vaasa on ollut aina todella vaikea paikka pelata. Aktiivinen ja aggressiivinen joukkue on tulossa vastaan. Luvassa on taatusti kova peli niin henkisesti kuin fyysisesti, ennakoi Nylund Karhujen kotisivujen ennakossa.
Oranssipaitojen leirissä on koitettu tehdä töitä sen eteen, että löydettäisiin lääkkeet heikomman pelillisen jakson katkaisuun.
”Vähän on mietitty, että mitä tehtiin alkukaudesta paremmin ja mitä muutoksia on nyt esimerkiksi tehty pelitavallisesti. Pääkoppapuolella pitää miettiä, että miten joukkue saadaan taas vähän paremmin pelin vietäviksi hyvällä tavalla”, vaasalaisten Jani Lipsanen miettii.
Pitkäaikaispotilaiden lisäksi vaasalaisten kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi Kaius Klemetti ja Konsta Kangas.
”A-ikäinen Tomi Vuorinen nousee kokoonpanoon pakiksi. Tomi on ollut pitempään jo edustuksen harjoitusringissä mukana, mutta syksy meni armeijassa ja sen takia tämän kauden osalta ei ole vielä ollut oikein mahdollista peluria ottaa mukaan. Tomi on nyt pari viikkoa päässyt treenaamaan  mukana ja täyttää varmasti paikkansa”, Lipsanen sanoo.
SB Vaasa – Karhut sunnuntaina 21.1. klo 15 Botniahallilla. Otteluliput 10/5 euroa, S-etukortilla 8 euroa.