Kasvojen pesuun Mosalle?

Lauantaina M-Team oli selvästi vahvempi Ruskeasuon AC:lla maalein 8-3. Paikan tynkää kyllä luotiin, mutta kyllä niitä lahjoitettiinkin vastustajalle. Kun siihen lisätään koko ottelua leimannut heikko pallollinen huolellisuus, ei noita tynkiä onnistuttu realisoimaan kovin usein edes laukauksiksi. Lauantain positiiviset asiat voi luetella nopeasti: 1) Arttu Turusen kaksi maalia, 2) Henry Backmanin tehot 1+2 ja 3) Mikael Aromaa hieno peli tolppien välissä. Lukemat olivat ensimmäisen erän jälkeen 2-2, mutta ilman Aromaan pelastuksia M-Team olisi saattanut karata jo ottelun alussa.

”Onneksi sunnuntai tulee nopeasti ja pääsemme pelaamaan nopeasti uusiksi”, vaasalaisten Jani Lipsanen kommentoi M-Team-ottelun jälkeen.

Sunnuntain vastustajan EräViikingit Akatemian kanssa SB Vaasa pääseekin harjoittelemaan hieman pudotuspelimaailmaan käskittymistä, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen ensi sunnuntaina. Ottelu alkaa 3.12. klo 17. Linkki tulospalveluun.

”Tänään teemana kasvojen pesu ja poimittiin tuolta lauantailta yksi isoin teema, jota lähdetään selvästi parantamaan tänään. Sen jälkeen harjoitellaan vähän vastustajaan reagointia. Kun nyt kohdataan Akatemia peräkkäisissä otteluissa, niin otetaan sunnuntain pelistä taas muutama pointti vastustajasta mukaan ja harjoitellaan videovalmistautumista vähän tiiviimmin”, Lipsanen paljasti sunnuntaiaamuna.

Loukkaantuneiden lista sai harmittavasti täydennystä, kun Kevin Nylund joutuu huilaamaan sunnuntain ottelun pikkuvaivojen takia.

”Ei mitään vakavaa, mutta pakko ottaa huilia juuri sen takia, ettei tule mitään vakavampaa. Ei lähdetä riskeeraamaan.”

Nylundin poissaolon myötä alkukaudesta SB Vaasan tehokkaimmasta kentällisestä Nylund-SaaristoKlemetti JärvinenPajunen on enää rippeitä jäljellä. Kuinka paljon se vaikuttaa valmistautumiseen?

”Totta kai se vaikuttaa. Menee kentät uusiksi, joten jätkät joutuvat käymään vähän asioita läpi taas uudelleen, mutta näiden tilanteiden takia sitä on joukkueelle yritetty myydä, ettei homma voi olla vain liikaa keskinäisten sopimusten varassa, vaan meillä pitää olla selkeä runko joukkueena”, Lipsanen paaluttaa.