Klemetti päästi oranssit piinasta

Ehkä odotusarvona oli hieman helpompi iltapuhde, kun vaisusti kautensa aloittanut FBC Turku saapui vierailulle oranssipaitojen pyhättöön Botniahallille. Ottelusta tuli kotijoukkueelle kaikkea muuta kuin helppo. Ratkaisu syntyi vasta 25 sekuntia ennen päätössummeria, kun Kaius Klemetti laukoi SB Vaasa-uransa ensimmäisellä maalilla kotijoukkueen 5-4-johtoon ja voittoon.

”Vähän oli pelkona läpi pelin, että ottelu ikään kuin menee meidän jengiltä ohi”, puhisi vaasalaisten pääkäskyttäjä Jani Lipsanen helpottuneena.

Valtteri Pajunen piti kahdella maalillaan vaasalaiset mukana kaksi ensimmäistä erää, kun muu joukkue tuskaili vielä maalinteon kanssa. Kolmannessa erässä Klemetin lisäksi maaleille pääsivät odotetummat nimet, kun Tero Saaristo tasoitti lukemiksi 3-3 ja Joona Kukko vei isännät ensimmäistä kertaa kuskin paikalle ajassa 55:05 iskemällä keskustasta Jesse Palmbergin passista 4-3-johdon.

”Tehtiin peli itselle vähän vaikeaksi. Vierasjoukkue toki puolusti ja peitti hyvin”, kauden maalimäärän kolmeen nostanut Pajunen pohti.

Turkulaisten onnistui minimoida keskialueen virheet ja vaasalaiset eivät päässeet käyttämään parasta asettaan, eli nopeaa keskialueen kääntöpeliä hyväkseen. Peli meni vaasalaisittain hitaaksi siirtelyksi, kuten Turku oli toivonut.

”Aika matalatempoinen peli ja meinattiin astua siihen miinaan oikein kunnolla. Ehkä olisi pitänyt aikaisemmassa vaiheessa tiivistää peluutusta, mutta valmennuksellakin meinasi mennä peli ohi. Onneksi sekä joukkue, että valmennus heräsivät kolmannessa erässä sen verran, että täydet pisteet irtosivat”, Lipsanen kertoi.

Vaasalaisten hyökkäyspäästä kesken ottelun tippuivat loukkaantumisten vuoksi sivuun Kari-Matti Viinamäki ja Olli Puputti. Tällä kertaa ratkaisija löytyikin penkiltä, kun toisessa erässä peliin mukaan tullut Klemetti (kuva) sai väkevälle iltapuhteelleen maukkaan lopun.

Lauantaina debyyttinsä tehnyt puolustaja Juuso Pukkinen jatkoi ennakkoluulottomasti ja palkintona oli paikka kahdessa pelaavassa kentässä, kun sunnuntain ottelu vaati tiivistystä.

”Kyllähän Juuso toi viikonlopun otteillaan lisää kilpailutilannetta puolustuspäähän. Kunhan saisimme vielä Honkosen Artun ja Mountassirin Samirin takaisin terveiden kirjoihin, niin pelaajat pääsevät kilpailemaan pelipaikoista todenteolla. Sama pätee hyökkäyspäähän, jossa näytönpaikkoja saaneet nuoret eivät ole ainakaan omia osakkeitaan heikentäneet.”

”Nyt on kolme viikkoa treeniä ennen seuraavia pelejä. Siinä on taas muutama tapahtuma aikaa jokaisella näyttää, että miksi ansaitsisi paikan pelaavaan kokoonpanoon. Näin tämän pitääkin mennä, että rinkiin nostetut juniorit pakottavat omilla esityksillään muut varpailleen pelipaikan osalta ja suorittamaan paremmin harjoituksissa”, Lipsanen kiittelee.