Kotipelit jatkuvat – SB Kauhajoki vieraaksi perjantai-iltana

SB Vaasan miesten edustusjoukkue kohtaa perjantaina kauden kolmannessa ottelussaan SB Kauhajoen.

SB Kauhajoki on aloittanut kautensa kahdella tappiolla. SB Paapat voitti SBK:n selvästi 14-2 OP-Arenalla, mutta Lohtajalla HiPa kaatoi kauhajokelaiset vasta jatkoajalla maalein 12-11. Kauhajoki johti ottelua vielä varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille lähdettäessä 9-11, eli enemmänkin pisteitä olisi ollut otettavissa.

Kauhajokelaisten syömähammas on heidän ykkösnyrkkinsä Miko Mettälä, Anssi Kulmala ja Juhani Lehtonen. Mettälä on paukuttanut pisteitä viime vuodet kakkosdivarin Mailattomissa, mutta palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa. Lehtonen oli puolestaan viime kaudella joukkueensa paras pistemies ja koko sarjan pörssissä kuudes. Karsintojen kautta sarjapaikkansa säilyttäneen SBK:n ykköspyssy teki 18 otteluun 43 tehopistettä.

Tällä kaudella Mettälä on tehnyt kahteen peliin seitsemän ja Lehtonen kuusi tehopistettä. Kulmala ja Miki Kattelus ovat nakuttaneet neljä pistettä.

SB Vaasa lähtee peliin metsästämään kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Edellinen yritys Blue Foxia vastaan karkasi jatkoaikatappion myötä. Vaasalaiset ovat keränneet kahdella ensimmäisellä kierroksella voitolla ja jatkoaikatappiolla neljä pistettä. Voitto irtosi avauskierroksella HiPasta maalein 10-5.

Oranssien ykkösnyrkki Klemetti-Paul-Puputti-Hagelberg-Sand on ollut kovassa iskussa, sillä Hagelberg on takonut kahteen peliin yhdeksän tehopistettä, Puputti, Paul ja Klemetti kuusi ja kippari Sand neljä tehopaunaa.

SB Vaasan päävalmentaja Ilkka Kittilälle vastus on erityinen, sillä mies itse on SB Kauhajoen kasvatti.

– Olen ollut kahdesti nostamassa seuraa kakkosdivariin ja toiminut niin pelaaja-valmentajana kuin valmentajanakin seurassa. Vastaan asettuu paljon tuttuja jätkiä, Kittilä toteaa.

Pääluotsi kuitenkin vakuuttaa, että vieraskoreita ei aiota olla. SB Vaasa lähtee peliin ennakkosuosikkina.

– Meidän pitää pystyä viemään peliä. Pitää kunnioittaa vastustajaa ja tunnistaa heidän vahvuutensa. Sitä kautta meidän pitää pelata kypsästi siten, että pääsemme itse operoimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Sellaista voittoa lähdetään hakemaan, ettei minulla ole Kauhajoelle hetkeen asiaa, Kittilä naurahtaa.

Edellisessä ottelussa tunnelma oli katossa ja lehterit täynnä. Kittilä toivoo, että sama jatkuu tälläkin kertaa.

– Oli mahtava tapahtuma viikko sitten. Tuollaisesta tunnelmasta toivomme nauttivan kaikissa peleissämme tällä kaudella, ja toivottavasti oma pelaamisemme tukee sitä viihdyttävyydellään.

SB Vaasan kentälliset SB Kauhajoki -otteluun:

Klemetti-Paul-Puputti
Hagelberg-Sand C

Oikarainen-Ikkala A-Korpi
Pukkinen A-Olli

Karlström-Rintamäki-Ylinen
Jåfs-Koivisto

MV Österman

Penkillä: Mikkonen MV, Lehtoranta, Luhta, Ahtilinna