Lasse Mäkisen kiertopalkinto Leo Ahtilinnalle

SB Vaasa voitti TuplaDerbyn avausosassa SB Paapat maalein 10-5. Ennen peliä OP-Arenalla jaettiin kahdeksatta vuotta putkeen vuosittain myönnetty Lasse Mäkisen kiertopalkinto.

Palkinto myönnetään 26-vuotiaana kuolleen, Woodcuttersissa pelanneen Lasse Mäkisen muistoa kunnioittaen SB Vaasan pelaajalle, joka toimii joukkueen arjessa kuten Lasse itse. Pelaajalle, joka on esimerkillinen joukkuepelaaja niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Pelaajalle, joka ajattelee joukkueen etua ensin. 

Palkinnon olivat jakamassa tänä vuonna Marko Luoma, Niko Isoniemi ja Rolf Backman. Palkinto myönnettiin Leo Ahtilinnalle.

Jyväskyläläislähtöinen Ahtilinna taistelee kentällä tilanteet aina loppuun asti, eikä anna koskaan periksi. Treenikentällä hänen tunnollinen toimintansa tarttuu parhaimmillaan muihin ja joukkueen etu menee aina oman edelle.

”Leksalta” löytyy aikaa aina myös uusille salibandypelaajien aluille. Kun treeneistä on vapaapäivä, hän toimii ohjaajana SB Vaasan iltapäivätoiminnassa ja vie omalta osaltaan rehtiä meininkiä siis aivan pienimmille seuran toiminnassa mukana oleville.

”Leksa” tuntee Jyväskylässä O2-Jyväskylää, SC Bluesia ja Happeetakin urallaan edustaneen Mäkisen tarinan ja oli todella otettu kunnianosoituksesta.

– Ehdin itse asiassa nuorena poikana nähdä Lassen aikanaan pelaavan Jyväskylässä. Iso kunnia saada näillä kriteereillä myönnettävä palkinto. Arvostan sitä kovasti. Aika kovia nimiä on itse pokaalissakin, Ahtilinna kommentoi.

Derbyherkkua on luvassa lisää lauantaina, kun SB Vaasa ja SB Paapat iskevät yhteen uudestaan. Peli alkaa 9.2. kello 18:30. Tervetuloa lehtereille!