Lassen matsissa kerätään varoja koko Pohjanmaan hyväksi

Lasse Mäkisen-muisto-ottelussa tulevana lauantaina kerätään varoja Pohjanmaan syöpäyhdistyksen kautta Vaasan keskussairaalalle PET-kuvantamislaitteen hankintaan.

Tapahtumaa mahdollistamassa ovat olleet SB Vaasan kanssa Pohjanmaan syöpäyhdistys ja Mummon perunapakasteet. Mummon pakasteet on ainoa täysin kotimainen ranskanperunan valmistaja ja sillä on maailman pohjoisin ranskanperunatehdas.

”Mummohan on huolehtiva hahmo ja sen vuoksi on hienoa olla mukana mahdollistamassa tätä tapahtumaa”, yrityksen myyntijohtaja Jari Järvinen kertoo.

Tapahtuma on osa Pohjanmaan syöpäyhdistyksen #PETforBotnia-kampanjaa. Kampanjan tarkoitus on kerätä merkittävä tuki PET-kuvantamislaitteen hankintaan Vaasan keskussairaalaan ja koko onkologian vahvistamiseksi. PET-kuvantamislaite parantaa oleellisesti syövän hoidon mahdollisuuksia ja nopeuttaa syövän sekä sen etäpesäkkeiden varhaista toteamista koko Pohjanmaalla.

Laitteen onkin määrä palvella Vaasan sairaanhoitopiirin lisäksi myös Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirejä. Samalla PET-laite vahvistaisi onkologiaa ja koko erikoissairaanhoitoa Vaasassa. Keskeistä kampanjan käynnistymiselle on näiden maakuntien yhteistyö asiassa.

”Mielestämme tässä hankkeessa toteutuu jälleen kerran se kuuluisa pohjalainen talkoohenki”, sanoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Markku Suoranta.

”Toivomme, että PET-laitteen hankinta etenee ja saamme kasaan merkittävän summan rahaa tukeaksemme syövän hoitoa Pohjanmaalla.”

PET on leikekuvausmenetelmä, joka antaa tietoa kudosten toiminnasta, elimistön aineenvaihdunnasta ja lääkeaineiden käyttäytymisestä kudoksissa. Se on tämän hetken edistynein laite syövän levinneisyyden tutkimiseen, mutta sitä voidaan hyödyntää myös muuhun. PET-menetelmällä tutkitaan muun muassa aivoja ja sydäntä, ja sen avulla voidaan paikantaa kehon tulehduspesäkkeitä.

PET-laitteen hinta on noin 2,5 miljoonaa euroa, joten jokainen lahjoitettu euro tulee tarpeeseen.