Lauantain huippukamppailussa vastassa NST

Lauantai-iltana SB Vaasan miehet saavat vastaansa kovasti viime kaudesta vahvistuneen NST:n Lappeenrannasta. Vielä toissakaudella liigassa pelannut nakkisorminippu on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Toinen tappioista tuli rangaistuslaukausten jälkeen Karhuille, joten neljän ottelun jälkeen joukkueella on kasassa viisi pistettä.

SB Vaasa kärsi viime viikon sunnuntaina tappion sekin Karhuille. Lopun 6vs5-pelissä lukemat kaunistuivat, mutta tosiasiassa voitosta ei tosissaan päästy haastamaan 7-5-tappio-ottelussa. Tällä viikolla onkin palattu perusasioiden äärelle.

”Pidettiin keskiviikkona joukkueen kanssa normaalia pidempi videopalaveri, jonka tarkoituksena oli vähän herättää näyttämään, miten me yksinkertaisesti ei voida pelata hyviä pallollisia jengejä vastaan”, Vaasan pääkäskyttäjä Jani Lipsanen avaa ja myöntää fokuksen olleen pääasiassa pallottomassa tekemisessä.

”Avainasemassa viisikon väliset etäisyydet ja porrastukset.”

Tuloksellisesti alkukausi on ollut odotettu. Pelin taso vielä heittelee, mutta yksilöt pystyvät raapimaan pisteitä suhteellisen tasaisesti.

”Aika odotettua on meno ollut. Hyvien yksilöiden avulla pystytään kyllä raapimaan pisteitä, mutta selkänoja yhteisestä viisikkopelistä on vasta rakentumassa sellaiseksi, että se tukee vähän huonompanakin iltana.”

Yksilöiden ratkaisuvoima näkyy myös sarjan pistepörssissä, jossa NST-ottelussa syyskuun pelaajan palkinnon pokkaava Kari-Matti Viinamäki ja Tero Saaristo miehittävät kärkisijoja ennen NST:n nuorten maajoukkueeseenkin valittua Joonatan Kovasta.

Ottelu Botniahallilla alkaa kello 17. Nyt kannattaa tulla paikalle, sillä viime kauden keskinäisissä otteluissa luotiin jo hyviä ennakkoasetelmia. Siitä osoituksena NST:n otteluennakosta joukkueen päävalmentajan Perttu Kytöhongan kommentti vaasalaisista:

”Kolmannessa kentässä heillä on muuten vaan raskaita pelaajia ja ratkaisuihin ovat hekin kyenneet.”

Kytöhonka nimesi sosiaalisessa mediassa oranssipaitojen Henry Backmanin viime kauden kohtaamisten jälkeen Divarin ärsyttävimmäksi pelaajaksi. Tittelin positiivisessa merkityksessä.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.