Lopetetaan radiohiljaisuus, tässä miesten kuulumisia

Miesten edustusjoukkueesta ei ole kuulunut juuri pihaustakaan päättyneen kauden jälkeen. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei mitään olisi tapahtunut. Päinvastoin päättyneen kauden jälkeen joukkueessa on tapahtunut paljonkin. Pelaajistossa on käynyt iso tuulenvire molempiin suuntiin ja tulevan kauden joukkue onkin koko lailla erinäköinen mitä päättyneen kauden joukkue oli. Myös joukkueen valmennukseen on tullut muutoksia Jukka Leinon aloittaessa joukkueen päävalmentajana. Kaksi edelliskautta vastuun kantanut Teemu Hagelberg sekä Niko Åkerfelt jatkavat edelleen tiimissä. Aki Åkerfelt jää tiimistä pois. Joukkueenjohtajana jatkaa Rami Annila ja huoltajana aloittaa Veijo Virtanen. Katja Kukko jatkaa fysiikkavalmentajana.

Yhteistyötä Young Boysin kanssa

Seuran 2-joukkue Young Boys (YB) on keväästä lähtien harjoitellut yhdessä edustusjoukkueen kanssa. Myös YB:n pelaajapuolella on tapahtunut muutoksia ja joukkueessa onkin tällä hetkellä varsin kapea materiaali. 2002-ikäluokka lähti heinäkuussa armeijaan ja kun Vaasasta armeijaan lähdetään, niin pelaaminen on koko lailla mahdotonta palveluksen ajan, sen verran on pitkät matkat varuskunnasta Vaasaan, ettei sieltä juuri harjoituksissa käydä. YB harjoitteli koko viime kauden aika pienellä pelaajamäärällä ja se väistämättä vaikuttaa pitkässä juoksussa harjoittelun laatuun ja mielekkyyteen. YB tulee olemaan tällä kaudella joukkue, jossa pelaa muutaman runkopelaajan lisäksi P18 joukkueen pelaajia sekä edustusjoukkueen pelaajia. Edustusjoukkueen ja YB:n välille on luotu farmisopimus, jonka turvin voidaan nimetä 12 pelaajaa, joilla on oikeus pelata molempia sarjoa. Juniori-ikäinen pelaaja voi joka tapauksessa pelata molempia sarjoja, joten suuri osa pelaajista on farmisopimuksen turvin molempien joukkueiden käytettävissä. P18 pelaajille YB tarjoaa loistavan sauman saada lisää täysimittaisia otteluita miesten sarjassa, lähellä kotia.

Pelaajaliikennettä molempiin suuntiin

Kuten alussa mainittu, joukkueen pelaajistossa on ollut suurta vaihtuvuutta. Viime kauden joukkueesta muualle ovat siirtyneet Jesse Ylinen (SC Laihia, 4.div), Kim Sand (Amerikaarto, 2-div), Leevi Björkman (Amerikaarto, 2-div), Jesse Lintala (Nibacos, Suomisarja), Saku Pienimäki (muutto Tampere), Eetu Annila (Karhut, F-Liiga), Justus Jaskari (Blue Fox, Suomisarja), Jonathan Jåfs (Blue Fox, Suomisarja), Leo Ahtilinna (muutto Jyväskylä), Rasmus Mäkelin (lopetti) sekä Eemeli Saari (lopetti). Isak Laukkonen lähti puolestaan armeijaan heinäkuussa ja palvelee vuoden, joten hänen kautensa on käytännössä paketissa.

Koronavuosi oli myös aikuispelaajille vaikea, sillä joukkue pyrki koko ajan harjoittelemaan välillä rajoitteiden kanssa, välillä ilman, mutta peleistä ei aina ollut tietoa pelataanko vai ei. Osa pelaajistosta selvästi väsyi siihen ja kipinä tavoitteellista harjoittelua ja pelaamista kohtaan saattoi osalla hieman hiipua. Hyvissä ajoin viime kauden loppupuolella oli selvillä, että osa pelaajista siirtyy alemmalle sarjatasolle pelaamaan ja osa lopettaa kokonaan, kesän mittaan eteen tuli vielä muutamia siirtymisiä Leino kommentoi lähteviä pelaajia.

Elämäntilanteet vaihtelevat nuorilla miehillä ja myös se näkyy pelaajaliikenteessä. Syitä siirtymisiin on varmasti yhtä monta, kuin on siirtyjiäkin. Meille tärkeintä tässä kohtaa on se, että jokainen pois siirtyminen/jääminen hoidettiin hyvässä hengessä ja uskon, ettei kenelläkään jäänyt millään tavalla paha maku suuhun ja ovi jätettiin jokaisen osalta raolleen, jos mieli jossain kohtaa takaisin halajaa. Toivottavasti siirtyneet pelaajat saavat uusissa seuroissaan onnistumisia ja menevät pelaajina eteenpäin. Erikseen pitää nostaa Annilan Eetun siirtyminen F-Liigaan Karhuihin. Onhan se valtavan hienoa, jos meiltä pelaaja saa ponnahduslaudan, josta ponnistaa aina huipulle saakka. Eetun työmoraali on sellainen, että varmasti ottaa jossain kohtaa paikkansa Karhujen joukkueesta. Jokainen Eetua vuosien varrella valmentanut valmentaja voi taputtaa itseään ylpeänä olkapäälle hyvin tehdystä työstä Leino päättää.

Tulopuolella on myös useampi pelaaja. Edelliset vuodet Tiikereissä junioreiden SM-sarjoja pelannut Ilmari Haarala muodostaa Aleksi Jokelan kanssa joukkueen maalivahtitandemin. Puolustukseen uusina pelaajina liittyivät Mikko Huhtamäki (Remix) sekä Niklas Nurmi (SalBa). Hyökkäyspäähän saatiin Onni Puutio (Nibacos), Juho Kallio (Remix) ja Eetu Sahi (Grifk). Omista junioreista Simon Tallgren ja Jakob Sandberg ovat uusina nälkäisinä kärkkymässä pelipaikkaa. Myös Young Boysin listoilla olevat Tony Puska, Tomi Luhta, Matias Stig, Jimmy Viitanen, Jesper Nurmi (SalBa) ja Vili Leppäkangas (SC Alajärvi) kärkkyvät omaa paikkaansa.

Pelaajalista (suluissa vanha seura)

Maalivahdit

#34 Aleksi Jokela
#31 Ilmari Haarala
#98 Jimmy Viitanen

Kenttäpelaajat

#4 Matias Stig
#5 Tomi Kallio
#7 Eetu Sahi (Grifk)
#15 Ilari Partanen
#16 Juho Kallio (Remix)
#19 Veeti Tuunainen
#23 Ilkka Salonen C
#27 Jakob Sandberg
#30 Simon Tallgren
#32 Tony Puska
#38 Onni Puutio (Nibacos)
#47 Jere Koskela
#58 Mikko Huhtamäki (Remix)
#70 Vili Leppäkangas (SC Alajärvi)
#72 Isak Laukkonen
#74 Nico Hagelberg
#77 Stan Adamus
#86 Niklas Nurmi (SalBa)
#88 Wäinö Laine
#90 Jesper Nurmi (SalBa)
#91 Riku Korpi
#92 Tomi Luhta

Toimihenkilöt

Jukka Leino, päävalmentaja
Teemu Hagelberg, valmentaja
Niko Åkerfelt, valmentaja
Katja Kukko, fysiikkavalmentaja
Veijo Virtanen, huoltaja
Rami Annila, joukkueenjohtaja

Vahvasti uudistuneen edustusjoukkueen voi nähdä torstaina 23.9 Suomen Cupin ottelussa ISB:iä vastaan. Peli pelataan OP-Arenalla klo 19. Perjantaina 24.9 käydään puolestaan 2-divisioonan paikalliskamppailu YB:n ja Amerikaarron välillä. Ottelu alkaa klo 19 OP-Arenalla.