Loviisan Tor ja Josba saapuvat korkkaamaan oranssin pyörremyrskyn

Viime viikonloppuna SB Vaasan miehet sai maalihanat auki 23 osuman verran ÅIF:n ja Tiikereiden kotikentillä. Tulevana viikonloppuna ottelut jatkuvat Botniahallilla lauantaina Loviisan Toria ja sunnuntaina Joensuun Josbaa vastaan.

Molemmat viikonlopun vastustajista kuuluvat vaasalaiskäskyttäjä Jani Lipsasen papereissa sarjan laajaan kärkijoukkueiden kaartiin.

”Josbassa on liigasta putoamisen jälkeen luotettu nuoriin kavereihin, jotka ovat vuosi kerrallaan kasvaneet kovemmiksi pelureiksi. Siinä ympärillä muutama kokeneempi pelimies näyttää suuntaa, joista viimeisimpänä Erä Viikingeistä saapunut Perttu Puska. Todella kurinalainen ja jalkanopea joukkue”, Lipsanen kehuu sunnuntain vastustajaa.

Lauantaina vastustaja Loviisan Tor rankattiin pääkallo.fi-sivuston toimesta peräti Divarin kakkoseksi. Lipsasen mukaan ihan aiheesta.

”Runko muodostuu kokeneista pelimiehistä, joilta löytyy tililtä liiga- ja maajoukkuepelejäkin roppakaupalla. Aikaisemmin kärki on ollut kapea, mutta nyt joukkue on saanut rosteriin laajuutta. Se voi vähän syödä kärkimiehiltä tehoja, mutta toisaalta joukkue varmasti pystyy tasaisempaan kauteen, kun se ei ole niin riippuvainen parin yksittäisen pelaajan onnistumisista”, Lipsanen arvioi naisten maajoukkuettakin luotsanneen Marko Pajun miehistöä.

SB Vaasa avasi kauden kahdella voitolla, joissa tahtipuikkoa heiluttivat yhdeksän kertaa maalannut Kari-Matti Viinamäki ja kahdeksan pistetty tehtaillut Tero Saaristo.

”Aika kevyt viikko nyt alla. Lähinnä keskittyminen on ollut taas pienissä tarkennuksissa viisikkopelissä. Enempi vain ladattu akkuja, että ollaan terävinä kovaan viikonloppuun. Tarkoituksena on lähteä tekemään meidän kodista sellainen paikka, jossa oranssi pyörremyrsky viihtyy ja viihdyttää”, Lipsanen näkee.

 

 

(Tekstin kuva: Juhani Järvenpää)