Maalihanat aukesivat LNM:n vieraana

Odotettavissa oli tiukka kamppailu. LNM oli jäänyt pisteittä vain kerran viimeisen kymmenen ottelun aikana ja kaatanut hyvässä putkessaan sarjan kärkijoukkueita.

Ottelusta tuli kuitenkin SB:n näytös. 60 minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat 3-11-voittolukemat.

”Iso ero viimeistelyssä ja merkkauspelissä. Oli siinä Limingalla omat paikkansa ja vastahyökkäyksensä, mutta saatiin aika hyvin ne takakarvattua pois ja Samu (Mikkonen) maalissa hoiti loput”, vaasalaisten käskyttäjä Jani Lipsanen näki ottelun ratkaisun.

Otteluun lähdettiin jälleen hieman eläneellä kokoonpanolla, kun Kim Sand tippui kuumeen takia pois kokoonpanosta. Tilalle puolustukseen tullut Joona Kukko pelasi uudella pelipaikalla hienon pelin ja kruunasi vasemman pakin ottelun maalilla.

”Kyllä meidän isoin ase on tällä hetkellä tuo asenne puolustamiseen ja takakarvaamiseen. Sillä pystytään paljon paikkaamaan hetkittäisiä ylivoimahyökkäyksiä ja auttamaan maalivahtejakin. Tänään myös viimeistely oli hyvällä tasolla ja hyökkäyspäästä löytyi oikeassa suhteessa suoraviivaisuutta sekä juonikkuutta.”

Viikonlopun kaksi voittoa nostivat SB:n mukaan kotietukamppailuun. Ottelut jatkuvat ensi perjantaina derbyllä Blue Foxia vastaan. Tähtihallilla ottelu alkaa klo 19.

Blue Foxin tilanne sarjataulukossa on tukala, sillä joukkue on kuuden pisteen päässä karsijan paikalta ja otteluita sillä on jäljellä viisi.

”Eiköhän sieltä tule nurkkaan ahdistettu kettu vastaan. Kaksi seuraava ottelua ovat paikallispelejä ja kaikilla joukkueista on otteluissa panosta. Nämä ovat niitä otteluita, jotka valmistavat parhaalla mahdollisella tavalla pudotuspeleihin”, Lipsanen uskoo.