Miehet derbyn voitolla kiinni kotietuun

Valtavat panokset Pohjanmaan derbyssä ja odotusarvona repimistä ja raastoa. Mutta kuinkas kävikään. SB Vaasa latoi Blue Foxin kotikentällä Tähtihallilla ensimmäisessä erässä taululle lukemat 0-4 ja otti ottelun haltuun. Blue Foxin usko taisi loppua siihen, sillä varsinaista kiriä ei missään vaiheessa nähty ja pisteet Vaasaan lopulta melko helposti 4-9 (0-4, 2-3, 2-2).

”Alussa oltiin tosi kliinisiä maalipaikoissa ja oikeastaan siinä jo otettiin peli haltuun. Sen jälkeen piti vain pelata loppu fiksusti. Onnistuttiin kyllä aika hienosti vähän varovaisemmalla karvauksella ja maltillisemmalla pallollisella pelillä pitämään Foxit aseettomina”, vaasalaisten valmentaja Jani Lipsanen näkee ottelun ratkaisun.

Vajavaisella pakistolla otteluun lähtenyt Vaasa oli pitänyt Joona Kukon edelleen puolustajan tontilla. Kukko urakoikin Jyri Järvisen kanssa jokatoista vaihtoa ja selviytyi hienosti.

”No kyllähän Joona on tässä pistänyt vähän miettimään valmennustakin, että voisiko joukkueen kannalta olla jopa hyvä asia peluuttaa häntä pakkina enemmänkin. Katsotaan nyt rauhassa, mutta hyvä, että vaihtoehtoja löytyy, vaikka tilanne välillä onkin surkuhupaisa, kun perjantainakin oli 6 pakkia sivussa”, Lipsanen sanoo.

Voitolla Vaasa on kiinni kotiedussa. Kotiedun kannalta todella ratkaiseva kamppailu nähdään ensi sunnuntaina, kun oranssit matkustavat Nurmon Jymyn vieraaksi. Voitolla varmistuisi, ettei ainakaan Nurmo pysty nousemaan sarjataulukossa ohi ja LNM voi nousta ainoastaan tasapisteisiin, jolloin vaasalaisten maalisuhde riittäisi neljän joukkoon.

”Sunnuntaina voitto varmistaa kotiedun. Nurmokin haluaa kynsin ja hampain pelata itselleen kotiedun, joten tulee taas ainakin ennakkoon upea derby”, Lipsanen iloitsee.