Miehet matkustavat katkaisemaan NST:n 12 ottelun pisteputkea

Tämän hetken Divarin kuumimmasta joukkueesta ei ole epäselvyyttä. Viime kaudella vielä putoamiskarsintoihin ajautunut NST on saanut toisella Divari-kaudellaan valmentajansa Perttu Kytöhongan johdolla pelillisen kurssin käännettyä voittoisaksi. 12 edellisessä ottelussa joukkue ei ole jäänyt kertaakaan ilman sarjapisteitä ja noista otteluista joukkue on hävinnyt vain kaksi.

”Tämä ottelu on kova testi meille. Nähdään, että missä pelimme menee suhteessa sarjan tämän hetken kuumimpaan joukkueeseen”, vaasalaisten valmentaja Jani Lipsanen näkee.

Lauantain ottelu on viikonlopun bussikiertueen ensimmäinen etappi. Suomen liukkaat maantiet tulevat tutuksi, kun joukkue reissaa Vaasta Lappeenrantaan, yöksi Helsinkiin ja matka jatkuu sunnuntaina Turkuun, jossa vastaan tulee kovana kotijoukkueena tunnettu FBC Turku.

”Mukana on kapea rosteri, tasan kolme kenttää ja kaksi maalivahtia. Jos tulee sairastumisia tai loukkaantumisia, niin sitten mennään vain vähän kapeammalla. Tämä viikonloppu on sen verran raju rypistys, että seuraava treeniviikko menee väkisinkin toipuessa. Turha oli ottaa ketään mukaan vain varmuuden vuoksi, vaan he saavat mieluummin vähän levätä ja harjoitella viikonloppuna ja pystyvät sitten ensi viikolla tekemään kehittäviä harjoituksia. Lisäksi YB pelaa 2.divarissa tärkeän vieraspelin. Siellä Hämäläinen (Petteri) ja Hakanen (Riku) pääsevät varmuudella pelaamaan isossa roolissa ja kyllä se aina bussissa istumista enemmän kehittää”, Lipsanen perustelee.

Viime viikonloppuna Karhut-ottelussa debytoinut Tomi Vuorinen jatkaa miesten mukana.

”Meillä on nyt neljä puolustajaa telakalla, joten on meille iso apu, että Tomi on saatu intistä jälleen mukaan vahvuuteen. Saadaan vähän lisää laajuutta. Toivottavasti tämä tilanne kääntyy loppukautta kohden kovaksi kilpailuksi pelipaikoista, kun saadaan miehiä takaisin kuntoon.”

NST-ottelu Lappeenrannan Urheilutalolla lauantaina alkaa klo 17. NST:n Facebookissa on ollut osasta joukkueen otteluista livelähetys, joten kannattaa seurailla sivustoa.

FBC Turku-SB Vaasa sunnuntaina alkaa klo 19. FBC Turun Youtubessa on livelähetys joukkueen kotiotteluista.