Miesten edustukselle kaksi vahvistusta loppukaudeksi

SB Vaasan miesten edustusjoukkue saa loppukaudeksi kaksi erinomaista vahvistusta ryhmäänsä. Rinkiin liittyvät puolustaja Arttu Turunen, sekä hyökkääjä Saku Pienimäki.

Pienimäki pelasi kausilla 2015-17 yhteensä 42 peliä B-poikien valtakunnallisessa Divarissa tehoin 37+19=66. Viime kaudella hän takoi A-junnujen 1. divisioonassa 15 peliin tehot 15+7=22. Loppukaudesta hän urakoi miesten kakkosdivarissa SB Vaasa Young Boysin riveissä seitsemän peliä huimin pistein 15+10=25.

– ”Sakke” suoritti asevelvollisuuttaan syksyn ajan. Jo kesällä keskusteltiin mahdollisesta pelaamisesta, mutta päädyttiin siihen ratkaisuun, että hän tulee mukaan vasta vuodenvaihteen jälkeen. Saku tuo meille rightin pelaajana mainiosti tulivoimaa ja vaihtoehtoja vasemmalle laidalle, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi.

Turunen puolestaan oli syksyn sivussa kentiltä vaihto-opiskeluiden takia. Belgiassa pelihalut kuitenkin kasvoivat ja mies on nyt treenannut jo muutamaan otteeseen edustuksen mukana Suomeen palattuaan.

Turunen on pelannut kolmen edellisen kauden aikana SB Vaasan paidassa Divaria 59 ottelun verran ja tehnyt niissä puolustajan tontilta mukavat 16+13=29 tehopistettä.

Aikanaan SSV:ssä A-junioreiden SM-sarjaa pelanneella Turusella on aiempaa kokemusta myös kakkosdivarista. Kauden 2015-16 hän aloitti SB Vaasa Young Boysissa ja kävi pelaamassa myös viime kaudella kaksi kakkosdivarin peliä. Kaikkiaan 12 kakkosdivariotteluun Turunen on iskenyt pisteet 4+6=10.

– Arttu tuo meille pakistoon johtajuutta ja varmasti pukukoppiin paljon positiivista ja hyvää fiilistä. Yllättävän vähän on näkynyt pelaamattomuus treeneissä. Peli on totta kai erilainen tilanne, mutta hyvältä on näyttänyt. Artun koulu jatkuu myös ensi kaudella Vaasassa, joten varmasti keskusteluja tullaan käymään jatkonkin suhteen, Kittilä kommentoi.

Vastaavasti puolustaja Tomi Vuorisen loppukausi on vaarassa loukkaantumisen vuoksi. Vuorinen on saanut tällä kaudella vyölleen vain muutaman ottelun loukkaantumisten myötä. Muutenkin muutamat loukkaantumiset ovat syöneet miesvahvuutta kauden aikana.

– Meillä on muutama pelaaja kuntoutumassa sairastuvalta pikkuhiljaa, mutta katsotaan miten nopeasti sieltä päästään pelikuntoon saakka. Ukkoja on kuitenkin taas hyvin ruodussa ja kilpailutilanne on hyvä. Meidän nuorimmat sällimme ovat esiintyneet tosi hyvin edellisissä peleissämme. Heille on saatu tärkeää kokemusta aikuisten peleistä.

SB Vaasa on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla seitsemän. Playoff-viivaan on matkaa kuusi pistettä. Joukkue kohtaa loppukauden aikana vain sarjataulukossa ylempänä olevia joukkueita, poislukien Konnat, joka on tällä hetkellä sijalla yhdeksän.

– Kuten taulukosta näkee, tuloksellisesti olisi voinut paremminkin mennä. Pelillisesti olemme kyykänneet muutaman ottelun, mikä on näkynyt ikävästi pistesarakkeessa. Vuoden alussa tekemisen meininki treeneissä on ollut todella hyvä ja sitä pyritään ”buustaamaan” entisestään. Makea tilannehan tämä on siinä mielessä, että ainoastaan tosi kovia pelejä on jäljellä. Treeni ja peli kerrallaan pyritään suorittamaan niin korkealla tasolla kuin mahdollista ja parantamaan koko ajan. Fokus pitää säilyä aina olennaisessa ja käsillä olevassa tapahtumassa, Kittilä sanaili.

Seuraava ottelu pelataan perjantaina OP-Arenalla. Vastaan asettuu taulukossa neljäntenä keikkuva ISB/Team Atria. Peli alkaa klo 19:00, joten ei muuta kuin tervetuloa kannustamaan Oranssit voittoon!