Miesten edustus aloittaa tosipelinsä Suomen Cupissa – myös kaksi uutta sopimusta julki

SB Vaasan miesten edustusjoukkue aloittaa sunnuntaina kautensa virallisesti Suomen Cupin pelien osalta. Cupin 2. kierroksen peleissä samassa lohkossa pelaavat SC Saragoza, SB Paapat ja Blue Fox. Turnaus pelataan OP-Arenalla.

Formaatti on varsin mielenkiintoinen, sillä ensimmäisten pelien voittajat pelaavat toisessa pelissä siitä, kumpi menee niin sanotusti lohkosta ykkösenä jatkoon. Avauspelit hävinneet pelaavat puolestaan siitä, kumpi tippuu kahden pelin jälkeen laulukuoroon. Voittajien kohtaamisen hävinnyt joukkue ja hävinneiden voittanut joukkue pelaavat vielä kolmannen kamppailun siitä, kumpi jatkaa lohkosta kakkosena ja kumman tie päättyy niin ikään tälle kierrokselle.

Ensimmäisessä pelissään SB Vaasa kohtaa Kristiinankaupungin perinteikkään ylpeyden, SC Saragozan. Vuodesta 1996 pystyssä ollut Saragoza nousi viime kauden päätteeksi nelosdivariin.

Saragoza hävisi cupin ensimmäisellä kierroksella avausottelunsa kolmosdivarissa pelaavalle Jalasjärven Jalakselle, voitti toisessa pelissään nelosta tahkoavan Adoniksen jatkoajalla ja lopulta voitti myös ratkaisevassa pelissä uudelleen kohtaamansa Jalaksen. Suoraan kahdella voitolla lohkosta jatkoi kolmosta pelaava Jeppis.

Saragoza on pelannut kolmos-vitosdivareissa aktiivisesti perustamisvuodestaan lähtien ja seuran kasvot ovat pitkään olleet jo yli 40-vuotias konkari ja edelleen kentällä pelaava Mats Backlund. Avauskierroksella pisteiden valossa onnistuivat etenkin Jens Granqvist, Mika Mäkiranta ja Mika Kangasniemi. Seura on hankkinut tälle kaudelle myös useamman nuoren pelaajan kakkosdivaria pelaavan SB Kauhajoen riveistä. Joukkueen maalia vartioi SB Vaasan junioreissakin aikanaan pelannut Jarno Timonen.

Lohkon kaksi muuta joukkuetta ovatkin vaasalaisille varsin tuttuja, sillä viime kauden päätteeksi Divarista tippunut Blue Fox on rakas vihollinen ja SB Paapoissa pelaa pitkä liuta entisiä Woodcuttersin ja SB Vaasan pelaajia.

Blue Foxin runko säilyi viime kaudesta erinomaisesti ja muun muassa Anton Kallvikin, Robin Holländerin, Jakob Klingenbergin ja Johnny Fredrikssonin kaltaiset pelimiehet ovat todella hyviä nimiä kakkosdivaritasolle. Myös joukkueen nuoren kaartin edustajista Divarissa aiemmilla kausilla edukseen esiintyneet Johannes Vähäkangas ja Didrik Lillas on syytä nostaa esille. Blue Fox voitti SB Vaasan kauden avaustreenipelissä lukemin 5-0 Oranssien ollessa pahasti vajaamiehisellä ryhmällä matkassa, joten mikäli ”siniketut” päivän aikana kohdataan, on vaasalaisilla sopivasti hampaankolossa jo tältä kesältä.

SB Paappojen rosterissa viilettää vielä hurjempi määrä kokemusta Divari-tasolta, sillä Kimmo Lintalan, Joona Kukon, Kari-Matti Viinamäen, Valtteri Nurmen (listaa voisi jatkaa vaikka miten pitkään) kaltaiset pelaajat ovat todella meritoituneita kavereita kakkosdivisioonatasolle. Paappojen ryhmä ei kesän aikana vielä liian montaa kertaa ole huhujen mukaan koko katraan voimin treenikentille ehtinyt, mutta se ei tämän tason joukkuetta haittaa pätkän vertaa.

– Mielenkiintoinen päivä tulossa ja tosi hyvin pitää onnistua, että jatkoon päästään. Se on hemmetin hyvä juttu, että saadaan heti kilpailullisisten pelien muodossa tällainen mittari pari viikkoa ennen sarjakauden alkamista. Treeneissä on ollut tosi hyvä pöhinä päällä viime aikoina, mutta nyt on aika sitten mitata miten harjoitellut asiat näkyvät kentällä tosipeleissä. Tavoite on totta kai mennä cupissa eteenpäin, SB Vaasan päävalmentaja Ilkka Kittilä kuvailee.

Vastustajia Kittilä kuvailee seuraavasti.

– Saragozaa en ole viime vuosina seurannut, mutta tuttuja pelaajia siellä on jonkin verran rosterissa. Korkeamman sarjatason joukkuetta vastaan he päästivät cupin avauskierroksella tosi vähän maaleja, eli helpolla he eivät varmasti meitä tule päästämään.

– Blue Fox taas on Blue Fox. Taistelutahto heillä on aina huipussaan, kun pilliin vislataan ja puolustuspeli varmasti taas kerran tiivistä maalivahtipelistä lähtien. Paljon saadaan tehdä töitä, että löydetään murtautumismallit heitä vastaan, jos toisemme kohtaamme. Sopivasti on onneksi ärsytystä ekasta treenimatsista. Nyt pitää pystyä paljon parempaan täydellä rosterilla.

– Paappojen riveissä on järjetön määrä pelejä ylemmiltä sarjatasoilta ja vaikka he nyt eivät kesän aikana niin paljon olisikaan vielä ehtineet pelailemaan, niin kyllähän noilla konkareilla jokunen treeni ja peli enemmän on uran ajalta kuin meidän jengillä. Iso haaste meille, jos Paapat kohtaamme.

Sunnuntai alkaa aamulla Blue Foxin ja SB Paappojen kohtaamisella kello 11:00. SB Vaasan päivän ensimmäinen ottelu Saragozaa vastaan alkaa kello 12:15. Otteluohjelma kokonaisuudessaan on seuraava.

11:00 Ottelu 1: SB Paapat-Blue Fox

12:15 Ottelu 2: SB Vaasa-SC Saragoza

14:30 Ottelu 3: Voittaja 1-Voittaja 2

15:45 Ottelu 4: Häviäjä 1-Häviäjä 2

18:00 Ottelu 5: Häviäjä 3-Voittaja 4

Turnauksen järjestävä seura on SB Paapat.

Myös kaksi uutta sopimusta 

SB Vaasa on lisäksi solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Sekä Young Boysissa viime kaudella pelannut Leevi Björkman (-97), että nuori, viime kaudella B-junioreissa esiintynyt (-02) Isak Laukkonen edustavat Oranssien edustusjoukkuetta tulevalla kaudella.

Björkman on pelannut urallaan 27 kakkosdivarin ottelua tehoin 3+7. Hän pystyy pelaamaan melkeinpä pelipaikalla kuin pelipaikalla.

– Leevin vahvuus on nimenomaan pelikäsitys. Sentterinä tai puolustajana omimmillaan oleva ”Lepa” on fiksu pelaaja pallon kanssa ja kompensoi pientä kokoaan pallottomassa pelissäkin oveluudellaan ja nopealla reagointikyvyllään, Kittilä kommentoi.

Laukkonen puolestaan pelasi viime kaudella 19 B-junnujen Divarin ottelua pistein 4+3 ja sitä ennen C1-poikien Divarissa 19 ottelua pistein 7+14.

– Isak on osoittanut kesän aikana pysyvänsä menossa oikein hyvin mukana. Kokemusta aikuisten peleistä nuorukainen vielä tarvitsee, mutta kehitys on ollut kesän aikana nopeaa ja sen jatkuessa samanlaisena tällä taitavalla laiturilla on edessä kyllä vielä hyvä tulevaisuus.

SB Vaasalla on kasassa nyt kaikkiaan 24 pelaajasopimusta. Yksi sopimus julkaistaan vielä ennen Suomen Cupin kamppailuja. Sen jälkeenkin on tulossa vielä sopimusuutisia, mutta niistä lisää vasta myöhemmin.

SB Vaasan sopimustilanne 6.9.

Maalivahdit

Samu Mikkonen
Kristian Österman

Puolustajat

Kim Sand
Nico Hagelberg
Juuso Pukkinen
Aleksi Olli
Aleksi Peräsalo
Tomi Vuorinen
Jonathan Jåfs
Joona Koivisto
Justus Jaskari

Hyökkääjät

Kaius Klemetti
Niklas Paul
Samuel Oikarainen
Hannu Ikkala
Jesse Ylinen
Riku Korpi
Jaan-Kristian Lehtoranta
Tomi Luhta
Leo Ahtilinna
Markus Rintamäki
Nico Karlström
Leevi Björkman
Isak Laukkonen