Miesten edustus aloittaa treenipelinsä Blue Foxia vastaan

SB Vaasan kakkosdivariin valmistautuva edustusjoukkue aloittaa harjoitusottelunsa Blue Foxin vieraana sunnuntaina 19.8.

Joukkue palasi heinäkuun puolivälin jälkeen omatoimijaksolta ja on harjoitellut nyt kolmesti viikossa lajin parissa. Myös fysiikkaa on työstetty vielä lajitreenien ohessa menneiden viikkojen aikana.

– Aika kovaa mentiin tuossa kolme viikkoa ja tällä viikolla on otettu vähän kevyemmin. Olen pääosin tykännyt siitä, mitä olen treeneissä nähnyt, mutta paljon on luonnollisesti vielä tekemistä, eikä kaikkia pelin vaiheita ole vielä käyty läpi, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi.

Pieniä haasteitakin on ollut ja harjoitusottelut startataankin nyt hyvin kapealla ryhmällä. Sekin vaikuttaa, että opiskelijat ovat kesän kotikonnuillaan ja palaavat Vaasaan ja harjoitusvahvuuteen vasta syyskuun alussa.

– Meillä on ollut flunssa-aaltoa tässä viime aikoina ja pari pelaajaa on saanut vähän kolhuja treeneissä. Ensimmäiseen peliin lähdetään hyvin pienellä rosterilla ja varmasti hyvin erilaisilla koostumuksilla mitä kauden avauksessa tullaan näkemään. Nämä ovat kuitenkin tärkeitä peliminuutteja kaikille, mutta eritoten meidän nuorille pelaajille.

Vaikka nyt mukana on vain kolmetoista kenttäpelaajaa ja maalivahdit, tulee kokoonpano kokonaisuudessaan olemaan laaja. Sopimusuutisia onkin tiedossa jo ensi viikolla.

– Tulevina viikkoina julkaistaan isompia tukkuja sopimuksia tulevalle kaudelle ja tarkoitus on, että syyskuun alussa, kun koko joukkue on koossa treeneissä, julkaistaan lopullinen rosteri kaudelle 2018-19. Kasassa tulee olemaan hyvä, leveä ja kilpailukykyinen ryhmä, Kittilä toteaa.

Sunnuntain pelistä Kittilä odottaa kovaa koitosta.

– Blue Fox tulee olemaan yksi ennakkosuosikeista tulevan kauden kakkosdivarissa ja uskonkin, että huomisesta tulee meille varmasti haastava kamppailu olettaen, että ”ketut” lähtevät peliin ykkösryhmällään. Tekee hyvää saada treenipelit startattua.

– Montaa treenipeliä ei ennen kauden alkua pelata, mutta saamme onneksi Suomen Cupista kovia pelejä jo sunnuntaina 9.9., kun samassa lohkossa ovat Blue Fox, SB Paapat ja ykköskierrokselta jatkoon päässyt alemman sarjatason joukkue.

Ottelu Tähtihallissa alkaa sunnuntaina kello 16:00.

SB Vaasa lähtee koitokseen seuraavalla kokoonpanolla:

Nico Hagelberg – Markus Rintamäki – Tomi Luhta – Aleksi Peräsalo – Kim Sand

Jontahan Jåfs – Hannu Ikkala – Leo Ahtilinna – Juuso Pukkinen – Aleksi Olli

Joona Koivisto – Justus Jaskari – Isak Laukkonen

MV: Samu Mikkonen & Kristian Österman