Miesten edustus haastamaan Nibacosta perjantaina

SB Vaasan miesten edustusjoukkue jatkaa kauttaan perjantaina Kokkolassa. Oransseja isännöi Nibacos. Ottelu alkaa kello 19:00.

Vastaan asettuva Nibacos on ollut kaudesta toiseen sarjan kärkijoukkueita ja pelannut Divari-karsintoja useana keväänä. Joukkueen valmennusvastuun nappasi Jukka Kinnusen lähdettyä Sveitsiin Toni Paloaho.

”Nibbarit” aloitti kauden vakuuttavasti kolmella voitolla, kun joukkue kaatoi Konnat, FBC Remixin ja Mailattomat. SB Paappojen vieraana tuli kauden ensimmäinen tappio suurilukuisesti 9-0. Ottelu oli kuitenkin kahden ensimmäisen erän ajan hyvin tasainen ja vasta 6-0 Paapoille mennyt viimeinen erä tappoi pelin tyystin vaasalaisten hyväksi.

Sinipaitojen ykköspyssy on ollut neljään peliin yhdeksän pistettä tehnyt Oskari Kauppila. Timo Salo on tehnyt neljään peliin seitsemän paunaa ja pitkästä loukkaantumisesta toipunut Riku Anttila kahteen peliin neljä.

Oransseilla on alla heikko esitys Ilmajoelta, joten kiukkua pitäisi löytyä ainakin huomenna haastaa ennakkoon sarjaan kärkeen odotettu joukkue. Nico Hagelberg (6+4) ja Kaius Klemetti (7+2) ovat edelleen joukkueen parhaat pistemiehet, mutta kolmanneksi eniten on tehnyt nyt viime ottelussa kolme syöttöä tarjoillut kapteeni Kim Sand (2+6).

Kokoonpano on kärsinyt treeniviikolla sairasteluista, mutta jalkeille saadaan siitä huolimatta luonnollisesti täysi rosteri. Niklas Paul, Markus Rintamäki ja Tomi Vuorinen ovat edelleen varmuudella poissa ottelusta.

– Haastajana lähdetään tähän peliin, sillä Nibacos on erittäin hyvä joukkue. Ollaan joukkueen kanssa käyty viikolla läpi, minkä asioiden pitää muuttua, jotta saadaan asioita vietyä eteenpäin. Pelillisesti puolustuspelin pitää olla paremmin organisoitua ja tasapainosta hyökkäyspäässä on pidettävä parempaa huolta, jotta huomenna saadaan kotiin tuomisia pisteiden muodossa. Luottavaisin mielin lähdetään petraamaan peliä Kokkolaan, jossa tunnetusti on hieno tunnelma pelata, kun tupa on täynnä illasta toiseen, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi.

SB Vaasan kokoonpano:

Oikarainen-Ikkala-Korpi
Pukkinen-Olli

Luhta-Ahtilinna-Ylinen
Peräsalo-Björkman

Klemetti-Puputti-Laukkonen
Hagelberg-Sand

Maalissa Österman

Penkillä Mikkonen MV, Karlström, Jåfs, Jaskari