Miesten kiri jäi maalin päähän

Kaksijakoinen.

Siinä paras sana kuvaamaan Nurmon Jymyn ja SB Vaasan miesten harjoitusottelua Nurmohallilla. Nurmo karkasi toisessa erässä jo turvallisen tuntuiseen 6-0-johtoon, mutta miehet pääsivät kirimään aina maalin päähän. Kiri oli laiha lohtu, sillä harjoituskauden kahdessa sottelussa Nurmoa vastaan, Jymy oli molemmissa maalin verran parempi. Tällä kertaa lukemin 6-5 (3-0, 3-2, 0-3).

”Tottakai halusimme tänään tehdä tulosta. Joka kerta,  kun pelataan, niin voittoa lähdetään hakemaan. Kyllä tämä harmittaa ja eniten harmittaa se huolimattomuus, jolla peliin tulimme. Viimeiset ratkaisut pallolla jättivät paljon toivomisen varaa ja Nurmo iski hyvin omista paikoistaan maaleja”, SB Vaasan käskyttäjä Jani Lipsanen sadatteli.

Oranssipaidat ovat pelanneet nyt viisi harjoitusottelua ja enempää ei ole luvassa. Saldona on voitot TPS:stä ja Karhuista sekä kaksi tappiota Nurmolle ja kertaalleen Karhuille. Mikä on ollut harjoitusotteluiden anti?

”Ei missään nimessä ideaali. Ensimmäinen TPS-ottelu oli melko repaleisella rosterilla elokuun alussa. Se toimi enemmän henkisenä starttina sille, että pelit lähestyvät. Nyt neljän pelin rupeamassa on suhteellisen paljon vielä pakonkin edessä kierrätetty rosteria ja hirveän montaa yhteistä tapahtumaa ei meidän viisikoilla ollut ennen harjoitusotteluita, eikä ole niiden jälkeenkään. Siinä oikeastaan ne negatiiviset.”

”Positiivisen puolelle se, että jokainen on nyt saanut ainakin yhden täyden ottelun alle junnuista lähtien. Ja olemme joutuneet sopeutumaan tilanteisiin, joita varmasti tulee eteen kaudellakin. Eli siihen, että loukkaantumisia ja sairasteluja tulee ihan varmasti. Pallollisesti viimeisessä Nurmo-ottelussa alkoi näkymään eniten toivottuja asioita. Puolustuspaketti on pelannut välillä hyvin ja välillä hyvin huonosti. Mutta ainakin meillä on nyt sitä kuuluisaa dataa, josta lähteä työstämään”, Lipsanen virnuilee.

Kausi alkaa SB Vaasan osalta 23.9. Sipoossa ÅIF:n vieraana. Ensimmäinen kotiottelu pelataan 30.9, kun Loviisan Tor saapuu vierailulle.