Mikko Levänen vahvistaa Oranssien hyökkäystä

SB Vaasan miesten edustusjoukkueen hyökkäyspää vahvistuu juonikkaalla keskushyökkääjällä. Oranssit ovat tehneet yksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Mikko Leväsen, 21, kanssa.

Levänen on Blackbirdsin kasvatti, joka jo aikanaan C-juniorina juhli SM-hopeaa kaudella 2013-14. Kaudella 2014-15 hän pääsi jo nuorena poikana pelaamaan Divaria 20 ottelun verran.

Kaudet 2015-17 kuluivat Tiikereiden B- ja A-junioreissa ja kaudeksi 2017-18 Levänen siirtyi M-Teamiin, jossa hän on kahdella edellisellä kaudella pelannut A-junioreiden SM-sarjaa, sekä miesten Divaria.

A-poikien SM-sarjassa Levänen teki kahdella kaudella M-Teamissa 40 peliin 59 tehopistettä. Junioripelit huipentuivat joukkueensa ykkössentterinä A-poikien SM-pronssiin tänä keväänä. 

Vaikka vastuuta Divarissa tuli jo toissa kaudella 17 ottelun verran, kuluneen kauden aikana Levänen keskittyi nimenomaan A-junnupeleihin. Divari-pelejä kertyi menneeltä sesongilta vain viisi ja niissä hän onnistui piste per peli -tahdilla. 

Levänen reissasi koko kauden Vaasasta pelaamassa pelit, mutta harjoitteli jo koko kauden SB Vaasan mukana pari kertaa viikossa. Syynä tähän olivat opiskelut. Nyt reissaaminen saa kuitenkin jäädä ja Levänen odottaa jo innolla pelaamista Oranssien riveissä.

– Hyvät fiilikset sopimuksesta. Odotan innolla, että pääsen äijien kanssa vääntämään. Olen treenannut joukkueen mukana, mutta ensi kaudella pääsen sitten pelaamaankin ryhmän kanssa, Levänen sanaili.

Taitavan sentterin mukaan kasassa on nuori ja nälkäinen joukkue, jonka kanssa on treenannut mielellään jo koko menneen kauden.

– Olen saanut kovia treenejä Vaasassa ja pelannut sitten pelit M-Teamin kanssa.

Lupaava pelaaja neuvotteli muidenkin seurojen kanssa tulevasta ja vientiä oli sarjatasoa korkeammallekin. Koulun myötä reissaaminen kävi kuitenkin jo viime kaudella raskaaksi, mutta päätökseen vaikuttivat muutkin syyt.

– Minulla on joukkueessa hyviä kavereita koulun ja tämän kauden myötä. Kemiat ovat sitä kautta varmasti kunnossa. Myös pelillisesti osuu hyvin yksiin, että joukkue pyrkii hallitsemaan pelejä pallon kanssa. Omat vahvuuteni kun ovat pallollisessa pelissä, niin ryhmään on hyvä hypätä mukaan, Levänen kommentoi.

Leväseltä löytyy kykyä niin rakentaa maalipaikkoja kuin viimeistellä itse. Parannettavaa hänellä on omasta mielestään eniten puolustuspelaamisessa.

– Meillä on kyllä mielestäni tosi kova ryhmä tähän sarjaan. Itselläni on tavoite tuottaa mahdollisimman paljon ja olla pallolla hyvä. Pisteistä elän, eli niitä pyrin tekemään ja pystyn siten auttamaan joukkuetta varmasti parhaiten. Joukkueen kanssa nousu olisi kova juttu.

Leväsen sopimuksen myötä SB Vaasalla on kasassa nyt kaikkiaan 20 pelaajasopimusta kaudelle 2019-20.

SB Vaasan sopimustilanne 3.5. 
(sopimuksen päättymisvuosi suluissa)

Maalivahdit
Kristian Österman (2020)
Samu Mikkonen (2020)

Kenttäpelaajat
Aleksi Olli (2020)
Aleksi Peräsalo (2021)
Arttu Turunen (2020)
Isak Laukkonen (2021)
Jesse Ylinen (2021)
Jonathan Jåfs (2021)
Joona Koivisto (2021)
Justus Jaskari (2021)
Kaius Klemetti (2020)
Kim Sand (2021)
Leevi Björkman (2021)
Leo Ahtilinna (2020)
Mikko Levänen (2020)
Nico Hagelberg (2021)
Niklas Paul (2020)
Riku Korpi (2021)
Saku Pienimäki (2021)
Tomi Vuorinen (2021)