MLT vastaan runkosarjan päätöspelissä – tältä näyttää sarjatilanne

SB Vaasan edustusjoukkueen viimeinen runkosarjaottelu pelataan perjantaina 22.2. klo 19:00 OP-Arenassa. Vastaan asettuu MLT.

Ensiksi on hyvä vilkaista sarjatilanne läpi. Sarjan neljä parasta jatkavat lohkon sisäisissä playoffeissa kilpaa siitä, kuka voittaa lohkon ja etenee Divari-karsintoihin. Oranssit ovat nyt sijalla viisi ja sarjapisteitä on kasassa 34. Mailattomat ovat kolmantena 35 pisteellään. Nibacos on neljäs 35 pisteellä ja TU kuudes 33 pisteellä.

SB Vaasalla on jäljellä runkosarjassa enää huominen ottelu, muilla kolmella vielä kaksi peliä. Näin ollen mikäli SB Vaasa voittaa huomenna, se nousee 37 pisteeseen. Silloin TU:n pitäisi hävitä peleistään toinen ja MLT:n viimeinen pelinsä vähintään jatkoajalla, jotta SB Vaasa saavuttaisi playoff-paikan. TU:lla on vastassa vielä Remix, sekä Nibacos. MLT puolestaan pelaa viimeisessä pelissä HiPaa vastaan. Mikäli SB Vaasa on tasapisteissä minkään kolmesta joukkueesta kanssa, se jää pudotuspelien ulkopuolelle, koska muilla on enemmän kolmen pisteen voittoja.

Omissa käsissä homma ei siis enää ole, mutta kutkuttavan jännittäväksi viimeiset kierrokset ovat vielä äityneet. Kutkuttavan tilanteen vuoksi SB Vaasa haluaakin huomenna tarjota mahdollisimman monelle trillerimäistä herkkua tärkeistä sarjapisteistä ja toivottaa kaikki huomenna katsomaan ottelua. Eli suomeksi sanottuna peliin on ilmainen sisäänpääsy.

Vastaansa SB Vaasa saa laadukkaan seinäjokelaisjoukkueen, joka pystyy tuottamaan tehoja laajalla rintamalla. MLT oli viime vuonna lohkon ykkönen ja eteni Divari-karsintoihin. Silloin se tippui Pirkkalan Pirkkain käsittelyssä karsintojen avauskierroksella.

Joukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat olleet yli 30 tehopistettä tehneet vikkeläkinttuinen laituri Ville Kakkori (23+13=36), sekä raamikas sentteri Aki Vainio-Hynnilä (13+20=33). Joukkueessa on paljon pelaajia, jotka ovat käyneet läpi SPV:n tai Jymyn juniorimyllyn, mutta myös pelureita, jotka ovat tulleet seuraan pienempien paikkakuntien joukkueista. Koko ryhmä on varsin rutinoitunut kakkosdivaritasolla.

SB Vaasan puolelta pistehirmuina ovat onnistuneet kauden aikana yli 50 pistettä takoneet Nico Hagelberg ja Kaius Klemetti, sekä pakkien pistepörssiä ylivoimaisesti johtava, yli 40 pistettä tehnyt Kim Sand. Joukkueen pelaaminen kokonaisuudessaan on nytkähtänyt keväällä eteenpäin ja pisteitä on ropissut laariin mukavasti.

– Samaa virttä olen koko kevään laulanut, että tapahtuma kerrallaan mennään ja koitetaan joka päivä olla parhaimmillamme. Sama juttu huomenna. Laitamme kaiken likoon, mikä meistä on irti otettavissa ja haemme täysillä voittoa. Fokus täytyy säilyä olennaisessa, päävalmentaja Ilkka Kittilä kommentoi.

Joukkueessa on tällä hetkellä pieniä kolhuja ja joitain poissaoloja huomisesta pelistä loukkaantumisten ja sairasteluiden vuoksi on.

– On aika yleistäkin, että tässä vaiheessa kautta on jengillä pientä kremppaa. Hyvä nippu meillä on jalkeilla.