Mountassirin kausi ohi, Pajunen palaa aikaisintaan maaliskuussa

Miesten edustusjoukkue sai joulutauon aikana ikäviä uutisia. Nurmon Jymy-ottelussa olkapäänsä loukannut Samir Mountassir joutuu leikkaukseen ja kausi on puolustajan osalta ohi.

Joukkueen kapteeniksi ennen kautta äänestetyn Mountassirin kausi oli kaikilta osin haastava, sillä pelimies kärsi useista isommista loukkaantumisista ja ehti pelata vain neljässä ottelussa ennen kauden päättänyttä olkapäävammaa. ”Mirri” siirtyy loppukauden ajaksi osaksi valmennustiimiä ja on siinä roolissa omalta osaltaan auttamassa joukkuetta.

Blue Fox-ottelussa jalkapöytänsä murtanut Valtteri Pajunen on saanut puolestaan kipsin pois jalasta ja aloittanut kuntoutuksen. Tavoitteena on, että Pajunen pystyisi pelaamaan tällä kaudella vielä, mutta tämän hetken arvioissa pelimies nähdään tositoimissa aikaisintaan maaliskuun alussa.

Kolmas puolustuspään pitkäaikaistoipilas Arttu Honkonen on aloittanut varovaisen lajiharjoittelun. Selkävaivoista kärsivä Honkonen tavoittelee paluuta pelikentillä tammikuun lopussa.

”Meillä on tällä hetkellä nyt kuusi ehjää puolustajaa rosterissa. Sillä vielä pärjää, mutta kohta ollaan siinä tilanteessa, että pitää alkaa miettiä ketkä hyökkääjistä voisivat pelata puolustajan paikalla, jos lisää vastoinkäymisiä tulee”, SB Vaasan päävalmentaja Jani Lipsanen näkee.

Lipsasen mukaan loukkaantumiset ovat pakottaneet joukkueen miettimään vaihtoehtoja kevättä ajatellen, jos tilanne ei helpotakkaan odotetusti.

”On tässä aloitettu aktiivisesti miettimään varasuunnitelmia, että mitä vaihtoehtoja meillä on, jos vielä tulee loukkaantumisia. Yhtenä vaihtoehtona on kartoittaa paikkakunnalla olevia pelaajia, jotka pelaavat alasarjoissa tai eivät ole tällä kaudella vielä pelanneet. Että ketä siellä on sellaisia, joilla riittää ensinnäkin taso ja toiseksi motivaatio/aika lähteä auttamaan loppukaudeksi. Mutta tuntosarvet on kyllä herkällä”, Lipsanen paljastaa.

Vuoden ensimmäisenä pelillisenä haasteena vaasalaiset kohtaavat ÅIF:n Sipoosta. Ottelu alkaa sunnuntaina kello 15 Botniahallilla.

”Paljon pitää haastaa. Siellä on kokeneita pelureita, jotka yrittävät keskialueella haistella ja koijata syöttämään vähän tyhmästi. Pitää haastaa fiksusti ja naulata palloa verkkoon, kun siihen tulee paikka”, Lipsanen tiivistää.

Otteluliput 10/5 €. S-etukortilla 8 €.

Facebookin ottelutapahtuma!