Nollaseiskoille aluemestaruus

Lauantaina 14.4 pelattiin Nurmon Qmax-arenalle E2-poikien alueloppuhuipentuma.

Loppuhuipentumaan oli kauden aikaisempien pelien perusteella päässyt sarjan neljä parasta joukkuetta, eli SB Vaasa, SPV punainen, Himangan Pallo sekä Nurmon Jymy valkoinen.

Välierä: SB Vaasa vs Nurmon Jymy 14-2 (keskeytysvoitto)

Meidän hyvä valmistautuminen otteluun näkyi välittömästi ottelun alussa ja ajassa 1:20 taululle heilahti johtomaali. Pelikellon näyttäessä vasta aikaa 3:20, komeili taululla jo lukemat 3-0. Jymyn kaventaessa kertaalleen ja Äsbeen jatkaessa ilotulitustaan, olivat ensimmäisen erän loppulukemat peräti 7-1 SB Vaasalle ja suurin jännitys ottelusta oli kadonnut. Toinen erä meni hieman rauhallisemmassa tahdissa, taulun näyttäessä erän lopussa lukemia 10-2 meille. Kun kolmatta erää oli pelattu reilu 8min tulostaulu näytti 14-2 joka tarkoittaa junioriotteluissa pelin loppumista 12 maalin eroon. Tämä lopputulos siis johdatti SB Vaasan iltapäivän finaaliin.

Itse ottelussa olimme huomattavasti vauhdikkaampi joukkue ja emme antaneet Nurmolle tilaa ja aikaa pelata peliä, vaan kävimme hanakasti heidän päälle. Tästä johtuen pallo ajautui nopeasti meille ja saimme luotua paljon maalipaikkoja joissa olimme riittävän tehokkaita”, kertasi joukkueen valmentaja Jouni Huhtakangas.

Finaali oli aikataulun mukaan 15:30 ja joukkueella siis pitkä tauko edessä. Onneksi tähän oli varauduttu hyvin ja menimme mm. lounaalle läheiseen Tanelin tupaan pian välierän jälkeen. Sen jälkeen pojat pääsivät hetkeksi katsomaan toista välierää josta ratkesi vastus illan finaaliin. Samalla päästiin vähän ”lepäilemään” QMax –arenan katsomoihin. Yhteishenkeä ja latautumista illan finaaliin haettiin vielä pieni muotoisesta Meet&Greet – tapahtumasta mikä oli joukkueen valmentajien johdosta sovittu SPV puolustaja sekä SB Vaasan kasvatin Harri Karjalan kanssa. Harri pitikin hyvän keskustelun pelaajille mm. siitä mitä hyvä joukkuehenki on ja kuinka virheitä tulee ja niitä saa tehdä ja niistä täytyy vain oppia. Samalla kuultiin vähän kolmen suomenmestaruuden mieheltä mitä voittaminen vaatii, kun kaikki ei voi olla parhaita pistemiehiä, vaan kentälle tarvitaan viisi pelaajaa joilla jokaisella on oma rooli. Iso kiitos vielä kerran Harrille. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näistä kaikista saatiin hyvä valmistautuminen päivän pääotteluun, finaaliin, jossa kohdattiin runkosarjan kakkonen SPV punainen. Lähtökohtaisesti odotettavissa oli sarjan kahden parhaan joukkueen kohtaaminen ja tasainen ottelu. Meidän etuna vauhti ja SPVllä ehkä parempi syöttöpeli.

Finaali: SB Vaasa vs SPV 7-3

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja jatkoimme siitä mihin välierässä jäimme, kun ajassa 2:02 siirryttiin 1-0 johtoon. Kokonaisuudessaan ensimmäinen erä olikin SPV:lle myrkkyä johtuen meidän vauhdista. Tämä ei antanut mitään mahdollisuutta SPV:n syöttöpelille.

Tasaisin väliajoin pallo löytyikin SPV maalista, päättäen ensimmäisen erän meidän 4-0 johdossa. Toiseen erään SPV sitten parsi vähän rivejään tiiviimmiksi ja erästä tulikin todella tasainen. Paikat erässä menivät aikalailla tasan, mutta tällä kertaa pallo pomppi paremmin SPV:n pelureille ja he pääsivätkin kaventamaan 2 sekuntia ennen toista erätaukoa tilanteeksi jo 4-3. Erätauko tuli tällä kertaa meille tarpeeseen ja saimme pelaajat rauhoittumaan. Olimme kuitenkin edelleen johdossa joka pelaajilta meinasi unohtua. Hyvällä hengellä kolmanteen erään ja itse ottelun käännekohta taisi tapahtua 14 sekunnin pelin jälkeen kun saimme vapauttavan 5-3 maalin. Tämän jälkeen peli jatkui tasaisena ja meidän hyvä puolustuspelaaminen riisui SPV hyökkääjät kerta toisensa jälkeen pois vaarallisilta maalintekopaikoilta. Erän puolivälissä siirryimme 6-3 johtoon joka ennestään vaikeutti SPV:n kiriä. Lopussa vastustaja nosti hyökkäystään heidän aikalisän jälkeen ja tämän johdosta päästiin moniin hyviin vastaiskuihin. Yhden sellaisen päätteeksi naulattiin taululle loppulukemat 7-3 ja mestaruus meille.

”Ottelu oli huomattavasti kovavauhtisempi kuin aamun välierä, mutta meidän loistava puolustuspeli helpotti meidän hyökkäyksiin pääsemistä. Se takasi meille riittävät maalipaikat jotka käytimme hyvin hyväksi. Paremmalla onnella olisimme toisessakin erässä voineet tehdä muutaman lisämaalin ja samalla estää kaverin takaa-ajoa. Lopulta hieno ryhdin suoristus kolmanteen erään ja vahva usko omaan tekemiseen ratkaisi finaalin meille! Hieno taistelu ja ansaittu Pohjanmaan alueenmestaruus”, iloitsi joukkueen toinen valmentaja Joni Koskela.

Joukkueen mestaruus juhlat jatkuivat iltamyöhään Duudson Activity Parkissa mihin oli jo etukäteen sovittu joukkueen päättäjäiset!

Vielä erityiskiitos kaikille meidän kannustajille, niin vanhemmille kuin pelaajille jotka pitivät kovaa ääntä katsomossa ja kannustivat oranssit voittoon!

Linkistä pääsee haistelemaan loppuhuipentuman tunnelmia ja maaleja: Loppuhuipennuskooste

Terveisin,
E2-poikien toimihenkilöt