NST kaatui kyttäilemällä – sunnuntaina vastassa FBC Turku

SB Vaasa palasi jälleen tappion jälkeen hienosti voittojen tielle, kun Karhut-ottelun tuloksellisestikin heikon esityksen jälkeen Botniahallin illassa kaatui NST maalein 10-6 (3-2, 3-2, 4-2).

”Sitä tässä olemme joukkueelle toitottaneet, että aina tappion jälkeen mitataan ryhmää. Loviisa-tappion jälkeen kaatui hyvällä taistelulla Josba ja nyt Porin reissun vastapainoksi pystyimme löytämään keinot voittaa erittäin vahva NST. Olemme olleet toistaiseksi aika vahva joukkue tappioiden jälkeen ja se on hyvä merkki”, vaasalaisten päävalmentaja Jani Lipsanen näkee.

Voiton takuuna oli jokaisen kolmen kentällisen onnistumiset hyökkäyspäässä. Mutta eritoten Tero Saariston johtama 2.kentällinen ansaitsee kehut tehokkuudesta. Kevin Nylund (2+2) – Saaristo (3+1) – Petteri Hämäläinen (1+1) vastasi kuudesta kotijoukkueen maaleista. Saaristo nousi illan saldonsa ansiosta pistepörssin piikkipaikalle ohi kuukauden pelaajana palkitun Kari-Matti Viinamäen (illan saldo 2+0).

”Hieno juttu, että Patukka (Hämäläinen) sai vihdoin onnistumiset näkymään myös tulostaululla. Mutta kyllä tämän päivän suurin onnistuja oli varmastikin Juuso Pukkinen (kuvassa). Ensin peli alle B-junioreiden kapteenina ja sitten pikahälytyksellä pelaavaan kolmeen kenttään miehissä vain parin tunnin palauttelulla. Näistä lähtökohdista vakuuttava debyytti oli tosi kova juttu”, Lipsanen kehuu.

Lipsasen mukaan NST pakotti vaasalaiset paikoitellen todella passiivisiksi pallottomassa pelissä.

”Olihan se vähän sellaista vastahyökkäysten kyttäilyä meiltä tänään. Kunnia menee kyllä vastustajallekin, sillä NST oli pallollisena erittäin vahva”, Lipsanen kehui.

SB Vaasan seuraava kotiottelu on jo huomenna sunnuntaina, kun Botniahallille saapuu FBC Turku. Ottelu alkaa klo 16.

Turku-kohtaamisen jälkeen oranssipaidat jäävät lähes kolmen viikon ottelutauolle.

”Yritetään taas löytää keino voittaa ja sitten on kolme viikkoa aikaa tuoda uusia palasia peliin lisää”, Lipsanen päättää.

Ottelun maalikooste ja lehdistötilaisuus tulevat myöhemmin SB Vaasan Youtube-kanavalle.

Ari Honkosen ottelukuvat.