NST oli vahva isäntä, seuraava koitos Turussa

Aivan sattumalta ei ole NST:n pisteettömien otteluiden putki nyt 13 ottelun mittainen. SB Vaasa kaatui kovavireisen isäntäjoukkueen käsittelyssä 7-2.  

”Ei oltu riittävän tehokkaita maalipaikoissa ja riistojen jälkeisissä hetkissä. Puolustettiin pari erää hyvin ja pystyttiin pitämään paketti tiiviinä. 2-2-tilanteesta viimeiseen erään ja siinä kumpi tahansa olisi voinut ottaa kuskinpaikan. Ei oltu kuitenkaan tänään riittävän napakoita pallolla ja NST pääsi parin maalin karkumatkalla. Siinä piti sitten avata enemmän peliä ja oikeastaan sen jälkeen meillä ei ollut mitään mahdollisuutta. Lopussa ilman maalivahti ei saatu ihan syöttöjä kohdilleen ja sitä kautta riittävää pelinopeutta, että olisi pystytty laukomaan peittojen ohi. NST pääsi kuittamaan pari maalia tyhjiin”, tiivisti vaasalaisten valmentaja Jani Lipsanen.

Oranssipaidat yöpyivät Helsingissä ja matkustavat sunnuntain vierasotteluun Sport Gardenille Turkuun, jossa vahvana kotijoukkueena mainetta niittänyt FBC Turku isännöi vaasalaisia.

”Molemmilla reissupeli alla, joten siltä osin saadaan vähän puntteja tasoihin. Puolustuspeliä on saatu nyt järkevämmäksi ja sen varaan voidaan rakentaa. Nyt pitää vain onnistua sitten omissa pallollisissa hetkissä NST-ottelua paremmin”, Lipsanen näkee.

Heikosti kautensa aloittanut Turku on päässyt kolmen ottelun voittoputkeen ja tekee nousua sarjan pohjamudista jopa pudotuspelitaisteluun.

”Tulee varmasti kova peli henkisestikin, kun aivan varmasti molemmilla joukkueille tuntuu jaloissa eilisen peli ja bussissa istuminen. Nyt pitää vain kovien olla kovia ja löytää tähän otteluun keinot voittaa”, Lipsanen summaa.

Ottelua voit seurata livenä FBC Turun Youtubesta. Peli alkaa kello 19.