Nurmossa nähdään taistelua kotiedusta ja henkisestä yliotteesta

Sunnuntainen Divari-ottelu SB Vaasan ja Nurmon Jymyn välillä on oranssipaitojen osalta panokseltaan selvä. Voitolla käytännössä varmistuu paikka runkosarjan neljän parhaan joukossa ja kotietu pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Nurmo taistelee samasta sijasta ja molemmilla on vielä teoriassa mahdollisuudet nousta kolmanneksi. Jokainen voitettu sija ääritasaisessa Divarissa on tärkeä pudotuspelien jatkoakin ajatellen, koska yllätyssauma on olemassa kaikilla pudotuspeleihin selviävistä joukkueista.

Vaasalaisten peli on ottanut nytkähdyksiä oikeaan suuntaan keskikauden vaikeuksien jälkeen. Oma pää on alkanut pitää ja molemmat maalivahdit (Mikael Aromaa & Samu Mikkonen) ovat pelanneet hienosti. Samalla kokoonpano on myös elänyt jatkuvasti loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi.

Nurmoa vastaan SB on saamassa kokoonpanoonsa mieluisan lisän, kun Valtteri Pajunen (kuvassa aloituksessa) on saanut peliluvan. Pajunen on harjoitellut joukkueen mukana pari viikkoa ja on nyt valmis hyppäämään takaisin askiin.

”Pajunen tuo liikettä ja pallovarmuutta alakertaan. Hän saa hypätä alkukaudesta tutulle paikalle Saariston kenttää Iisin (Iisakki Vallin) tilalle”, oranssien valmentaja Jani Lipsanen paljastaa.

Kokoonpanoissa on nyt Lipsasen mukaan suurimmat kokeilut kokeiltu. Enää vain toivotaan ja tehdään kaikki voitava, että jokainen pelaaja pysyy kunnossa ja loukkaantuneiden osastolta saataisiin myöhemmin vielä lisää laajuutta Konsta Kankaan ja Arttu Honkosen muodossa.

”Se onni tässä nyt on ollut, että meillä on paljon pelaajia varsinkin puolustuspäässä, jotka ovat päässeet pelaamaan isommassa roolissa kuin kaikkien ollessa kunnossa olisi ollut mahdollista. He ovat valmiimpia, jos käsky jossain vaiheessa kentälle taas käy.”

Otteluun lisäväriä tuo Nurmon joukkueen usean avainpelaajan tausta Vaasasta. Mm. Eetu Sariola, Hannu Palomäki ja OJ Sariola ovat vaasalaiselle salibandyväelle tuttuja ja he kantavat suurta roolia Nurmon nipussa.

”Vaasassa peli lähti menemään koko ajan enemmän ja enemmän Nurmon haluamaan suuntaan. Toki päästiin johtoon ja oli vielä rankkarista mahdollisuus lisätä johtoa kahteen, mutta kun sitä paikkaa ei silloin käytetty hyväksi ja Nurmo pääsi hallitsemaan paremmin ja paremmin pelin virtausta, niin ei oikein päästy pelin päälle. Uskon, että olemme sen suhteen ottaneet tässä parissa kuukaudessa askelia kypsempään pelaamiseen”, Lipsanen näkee.

Nurmon peli on viime aikoina yskähdellyt. 10 edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut vain kolme, mutta onnistunut uuden pistelaskusysteemin ansiosta raapimaan kolme lisäpistettä jatkoaika- ja rangaistuslaukauskisojen tappioista huolimatta.

Vaasalaiset pääsevät puolestaan otteluun kolmen ottelun voittoputkessa.

”Kevättä kohdin peli taas paranee, niin kuin sen kuuluukin. Sarjataulukkoa vilkaisemalla on aika iso mahdollisuus, että väännämme Nurmon kanssa nyt kotiedusta keskinäiseen puolivälieräsarjaan. Toki kärkijoukkueiden intresseistä ei voi aina tietää, mutta ei noissa runkosarjan sijojen 1-3 puolivälierävastusvalinnoissa kovin isoja poikkeuksia ole lähdetty sarjataulukkoon aiempina vuosina tekemään. Näistä lähtökohdista uskon, että molemmat joukkueet hakevat myös henkistä etua mahdolliseen pudotuspelikohtaamiseen”, Lipsanen pyörittelee.

Ottelu Nurmon Liikuntahallissa alkaa sunnuntaina kello 15.