Oranssien härkäviikko tuotti yhtä vaille täydet pisteet

SB Vaasan miesten edustusjoukkueella oli todellinen härkäviikko. Joukkue pelasi kolme peliä ja nappasi niistä kolme voittoa.

Maanantaina Oranssit kaatoivat Konnat Nurmon Qmax Arenalla maalein 9-8. Tuloksellisesti tehokkaan avauserän jälkeen tilanne oli jo 7-2, mutta niin vaan Konnat nousivat tasoihin. Lopulta vaasalaiset onnistuivat kuitenkin nipistämään voiton hieman heikommallakin esityksellä.

Perjantaina ja lauantaina SB Vaasa kohtasi puolestaan kivikovan paikallisvastustajan SB Paapat kahteen otteeseen. Perjantaina nuoret Oranssit kurittivat konkareita maalein 10-5. Lauantaina puolestaan irtosi kaksi pistettä rankkareiden jälkeen tulleen 8-7 -voiton myötä. Peliesitykset olivat varsin hyviä molempina päivinä.

Viikon tehokkaimmat pelaajat olivat kolmeen peliin tehot 5+6 iskenyt Kaius Klemetti, pisteet 7+2 takonut Nico Hagelberg, sekä pistein 4+4 onnistunut Niklas Paul. Kauden aikana isoja harppauksia ottanut Justus Jaskari iski kakkosdivariuran avauspisteensä tehoilemalla perjantaina yhden maalisyötön ja lauottuaan lauantaina yhden osuman. Myös Samuel Oikarainen onnistui Konnia vastaan iskemään maalin pitkästä aikaa.

Kolmen voiton ja kahdeksan sarjapisteen viikko oli edustusjoukkueelta erinomainen suoritus. Edelleen vuoden 2019 puolella joukkue on kärsinyt ainoastaan yhden tappion ja senkin niukasti maalilla Nibacokselle.

Siitä huolimatta taistelussa playoffeihin pääsystä tilanne ei ole enää täysin joukkueen omissa käsissä. Kuudentena oleva SB Vaasa kohtaa vielä Mailattomat, sekä Toholammin Urheilijat, jotka ovat sijoilla neljä ja viisi. Molemmat ottelut tulee voittaa ja tämän lisäksi niin seinäjokelaisten kuin ”lampilaisten” olisi koettava pistemenetyksiä muissa otteluissaan.

– Hieno viikko. Jätkät suorittivat todella hienosti. Nurmossa pelattu peli oli nihkeä, mutta sieltäkin saimme naarattua kolme pistettä ja pystyimme voittamaan Paapat kahdesti, mikä on erinomainen suoritus, päävalmentaja Ilkka Kittilä kehaisi ja jatkoi:

– Harmittaa, että ihan täysiä yhdeksää pistettä emme onnistuneet haalimaan, mutta ei tämä tilannetta muuta. Yksi treeni, yksi tapahtuma, yksi peli kerrallaan tehdään parhaamme, laitetaan kaikki likoon ja sitten katsotaan taulukosta riittääkö se pudotuspeleihin. Loppuun asti tulemme tekemään kaikkemme sen eteen, että jätkien itse asettama tavoite täyttyisi.

Molemmat SB Vaasan runkosarjan viimeisistä peleistä pelataan kotikentällä. Toholammin Urheilijat saapuvat Vaasaan perjantaina 15.2. ja MLT puolestaan perjantaina 22.2. Ottelut pelataan OP-Arenalla ja ne alkavat kumpikin kello 19:00. Kotiyleisön tuki on tärkeä, joten löydä ihmeessä itsesi lehtereille runkosarjan viimeisiin koitoksiin!