P05 karsintaennakko

SB Vaasa C1-pojat, eli 2005 syntyneet valmistautuvat viikonloppuna alkaviin SM-karsintoihin. Joukkue matkustaa Ouluun, jossa samassa lohkossa pelaavat isäntäjoukkue OLS, myös Oulusta kotoisin oleva Merikoski SBT sekä Vihdin Salisudet, eli tutummin VSS. Lohkon ennakkosuosikin viitta voidaan hyvällä omalla tunnolla asettaa isäntäjoukkue OLSin harteille. Karsintasysteemi menee niin, että lohkovoittaja lunastaa paikkansa SM-sarjassa. Lohkon 2. ja 3.sijoittuneet joukkueet jatkavat karsintojen toiseen vaiheeseen ja neljänneksi jäänyt jatkaa pelejään aluesarjassa.

SB Vaasan tavoitteena on selvittää tiensä toiselle kierrokselle ja lunastaa sieltä itselleen paikka divarista. C1-pojissa on kaksi valtakunnan sarjan tasoa, liiga ja divari. Liigaan meillä ei paukut riitä, mutta divari olisi meille loistava paikka kehittyä. Kovia, tasaisia ja täysimittaisia otteluita ympäri Suomen. Se olisi joukkueelle juuri sitä mitä lääkäri määräisi. Pojat ovat vuosikausia pelanneet samoja joukkueita vastaan Pohjanmaalla ja pieni muutos tekisi enemmän kuin hyvää, joukkueen vastuuvalmentaja Sakari Similä tiivistää

Covid-19 otti ja antoi

Suomea ja muuta maailmaa kiusannut Covid-19 eli tutummin korona on varmasti vaikuttanut kaikkien suomalaisten arkeen. Jos mietitään puhtaasti meidän joukkueen kautta, niin aika kaksijakoinen fiilis tässä on, Similä kertoo. Meillä oli muutama pelaaja, jotka olivat pysyneet mukana lajissa ehkä enemmän joukkuekavereiden, kuin laji-intohimon takia. Joukkueharjoittelun pitkäksi aikaa keskeyttänyt virus sai nämä pelaajat lopettamaan peliuransa. Meillä oli entuudestaan jo aika kapea rosteri ja lopettaneet pelaajat olivat kuitenkin hyviä poikia, niin kyllähän nuo lopettamiset tuntuvat pahalta.

Kolikon kääntöpuolena meillä on joukkueessa erittäin intohimoisia ja omistautuneita nuoria urheilijan alkuja ja he käyttivät tauon joukkueharjoittelusta hyväkseen ja tekivät erittäin kovan omatoimisen fysiikkajakson. Kun pääsimme takaisin lajin pariin, oli mahtavaa huomata, kuinka paljon parissa kuukaudessa osa pelaajistamme oli mennyt eteenpäin fyysisesti. Se on meille vielä erityisen tärkeää, sillä meillä on 13 kenttäpelaajaa, joten fysiikan pitää olla kunnossa, jotta jaksamme karsinnat ja ylipäätään kauden pelit pelata. Muutenkin pitää sanoa, että pelaajat, hoitivat omatoimisen jakson sitoutuneesti läpi ja kehitystä näkyi kaikissa pelaajissa. Similä päättää.

Valmistautumisessa haasteita

Pelaajamäärä on ollut tosiaan aika alhainen kuten todettua. Lopettaneiden lisäksi meillä oli muutamalla pojalla vaivaa, joiden parantumista on odoteltu jo pitkään. Nyt alkaa näyttää hyvältä terveystilanteen puolesta, mutta toki näillä pelaajilla jäi valmistautuminen aika lyhyeen.

Noin yleisesti pieni pelaajamäärä on vaikuttanut harjoitteluun aika paljon, eikä treeneissä ole päästy missään nimessä liikaa 5v5 peliä pelaamaan. Onneksi meillä on ollut myös yhteistreenimahdollisuus B-poikien kanssa. Se on antanut ainakin meidän pojille aika paljon. Murrosiän kynnyksellä pyörivien poikien osallistuminen aikuisuuden kynnyksellä olevien nuorten miesten treeneihin on tuonut rutkasti lisää vauhtia ja tiettyä tilannekovuutta tekemiseemme. Ei noissa kaksinkamppailutilanteissa kukaan halua jatkuvasti nurin pyllähtää, niin kyllä se pistää näille nuoremmille sellaisen näytönhalun jossain kohtaa päälle, että enää ette minua nurin laita. Similä naurahtaa. Se sitten näkyy todella positiivisesti kun pelaamme oman ikäisimme vastaan. Kävimme viime viikonloppuna Raumalla pelaamassa neljä harjoitusottelua. Pitkä tauko oli pelaamisesta alla ja siihen nähden voi olla sangen tyytyväinen peliesityksiin. Pystyimme olemaan pallollisesti jokaisessa pelissä se määräävä joukkue. Kaksinkamppailuissa näkyi yhteistreenit B-poikien kanssa ja voitimmekin hyvällä prosentilla kaksinkamppailutilanteet. Tuloksellisesti saldona oli 2 voittoa, tasapeli ja tappio, mutta tuloksia tärkeämpää oli päästä harjoittelemaan viisikkopeliä, Similä päättää.

Otteluohjelma ja pelien seuraaminen

SB Vaasan C1-pojat pelaavat seuraavasti:
La 22.8 klo 13:30                OLS – SB Vaasa
La 22.8 klo 19:30                SB Vaasa – Merikoski SBT
Su 23.8 klo 11:00                SB Vaasa – VSS

Kuvaamme ottelut ja voitte seurata pelejä Solidsport kanavaltamme. Löydät kanavan täältä.