P06 – ensimmäistä kertaa karsinnoissa

SB Vaasa C2-pojat (2006) valmistautuvat ensimmäisiin SM-karsintoihinsa. Isot pelit ovat edessä tulevana viikonloppuna Tampereella. Samassa lohkossa pelaavat Indians (Espoo), OLS (Oulu) sekä Classicin 2007 joukkue. Lohkovoittajalle on luvassa paikka alkavan kauden SM-sarjasta. Lohkon 2. ja 3. sijoittuneet jatkavat karsintojen toiseen vaiheeseen ja lohkon jumboksi jääneen pelit jatkuvat aluesarjassa.

Lohkon isot pahat sudet ovat OLS ja Indians. Kaksi suurta seuraa, jotka ovat tottuneet vuosi toisensa jälkeen siihen, että heidän joukkueensa löytyvät eri ikäluokkien SM-sarjoista. Lisäksi etenkin Indians on marinoitunut Etelä-Suomen huippukovien sarjojen lisäksi FBA Maajoukkuetiellä, joten yhteisiä kokemuksia kovista paikoista on jo ehtinyt pikkuintiaaneille kertyä.

SB Vaasan valmistautuminen karsintoihin on sujunut hyvin. Joukkueen fysiikkavalmentaja Taneli Töyli on laittanut koronan aikana pelaajiston sellaiseen kuntoon, ettei moista ole vaasalaisessa salibandyssä ennen nähty. Nyt ei pelien läpipelaaminen hyvällä tasolla jää ainakaan kunnosta kiinni. Harjoittelu ei kuitenkaan ole ollut pelkkää fysiikkaa. Joukkueen vastuuvalmentaja Janne Tuomivirran mukaan yhtään peliä ei voiteta juoksuradalta. Meillä on ollut fysiikan parantaminen järjestelmällistä, mutta samaan aikaan olemme pyrkineet kehittämään enemmän ja enemmän nimenomaan meidän pallollista peliä.

Fysiikkavalmentaja Töyli on valmistanut pelaajat fyysisesti koviin koitoksiin

Alueen muutos auttanut valmistautumisessa

SB Vaasan 2006 ikäluokka on siitä poikkeuksellinen, että joukkue pelasi viime kaudella oman alueen pelien lisäksi myös Sisä-Suomen sarjaa. Päätös lähteä pelaamaan toiselle alueelle oli helppo.
Kyllä pelaaminen Tampereen alueella oli meidän joukkueelle upea mahdollisuus. Siellä saatiin koko kauden ajan hyviä pelejä. Nekin vastustajat, jotka olivat lopulta ehkä vähän heikompia, pyrkivät pelaamaan salibandyä. Välillä taas oltiin aivan purjeessa ja niistäkin opittiin. Omalla alueella pelin taso on aika kelvotonta. Joukkueet lähinnä ruiskivat palloa ja pyrkivät hinnalla millä hyvänsä voittamaan. Ei siinä peli tai pelaajat hirveästi kehity Tuomivirta lataa.

SB Vaasan toiminnanjohtaja Jukka Leino allekirjoittaa valmentajan ajatukset. Kyllä Juti (Tuomivirta) puhuu täyttä asiaa. Meidän alueella on hälyttävän huono taso ja sille pitäisi tehdä jotain. Se olisi alueen pelaajillekin etu, että joukkueissa keskityttäisiin enemmän opettamaan pelaajia havainnoimaan asioita. Nyt näyttää siltä kuin pelaajille piirreltäisiin raiteita, joita pitkin mennä ja keskityttäisiin puolustamaan ja iskemään vastaan. Siirtyminen Sisä-Suomeen lähti meillä juuri tästä, että koimme, että annamme vastustajille liikaa tasoitusta jos pelaamme vain omalla alueella. Karsinnat sitten näyttävät kuinka paljon alueen vaihdosta oli apua, mutta jo nyt voi sanoa, että erittäin onnistunut kokeilu oli kyseessä.

Levollisin mielin kohti Tamperetta

Joukkueen toiminta vaatii ajoittain valmentajalta aika taiteilua. Onhan tuossa pelaajat välillä niin, että itseluottamus on aivan tapissa ja välillä tunnutaan olevan heikoilla jäillä. Varmasti vaikuttaa, että ensimmäistä kertaa ollaan tällaisiin karkeloihin menossa. Onneksi meillä on muutama pelaaja, jotka osallistuivat viime vuonna vuotta vanhempien kanssa karsintoihin, niin on pelaajistolla jotain kokemuksia tästä. Tuomivirta summaa.

Omalta osalta mieli on tällä hetkellä levollinen. Olen aikaisemmin kerran ollut karsinnoissa valmentajana, kun olimme 00-01 poikien kanssa B-junnujen karsinnoissa. Silloin tuntui, että aika loppui täysin kesken. Nyt on osannut paremmin rytmittää arkea ja tuntuu, että joukkue on ihan aikataulussa. Paljon on tullut muidenkin pelejä seurattua ja siihen peilaten uskon meillä olevan hyvät mahdollisuudet päästä eteenpäin. Onhan tuossa harjoittelussa pitänyt ottaa huomioon myös biologia. Osa pelaajista on kasvanut lyhyessä ajassa kaksi senttiä, kun osalle mittaa on tullut 12 senttiä. Siinä pitää ottaa tuollaisiakin asioita huomioon, ettei rikota ketään.

Olemme pelanneet kesän aikana useamman harjoituspelin ja niistä on jokaisessa saatu vietyä joukkueen peliä eteenpäin. Järjestimme itse täällä Vaasassa turnauksen, johon osallistuivat Classic, SPV ja Karhut. Saatiin siellä hyviä kokemuksia ja pelaajien itsetuntoa nostettua. Sen lisäksi joukkue on pelannut yksittäisiä treenipelejä. Kaikki on tehty mitä on ollut tehtävissä. Nyt pitää uskaltaa nauttia pelaamisesta, Tuomivirta päättää.

1.vaiheen ottelut
Lauantaina 22.8
klo 15:15       SB Vaasa – OLS
klo 17:30       Indians – SB Vaasa

Sunnuntaina 23.8
klo 12:15       Classic 07 – SB Vaasa