Päivittyvät koronaohjeistukset (päivitetty 20.1.22)

Harjoittelu

AVI:n päätöksen 19.1.2022 pohjalta, kaikki aikuisten toiminta keskeytetään kahdeksi viikoksi ajalle 21.1-3.2.
Juniorit (2003 ja nuoremmat) voivat jatkaa harjoittelua ilman määrärajoituksia. Harjoitustilaisuudet ovat joukkueen omia tilaisuuksia, eikä niissä voida ottaa katsomoihin ihmisiä. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että vanhemmat eivät voi jäädä seuraamaan lapsensa harjoituksia vaan heidän tulee poistua tiloista harjoitusten ajaksi. Mikäli pelaajistossa on henkilöitä, jotka tarvitsevat erityistä valvontaa esimerkiksi diabeteksen tai muun sairauden johdosta, voi tällainen vanhempi olla yhteydessä joukkueen valmentajiin ja osallistua harjoituksiin huoltajan ominaisuudessa.

Muistathan, että harjoituksiin voi osallistua vain täysin terveenä. Mikäli pelaaja tai toimihenkilö tuntee kurkkukipua, nuhaa, yskää, väsymystä tai jotain muuta perinteistä flunssan oiretta, tulee hänen jäädä matalalla kynnyksellä pois harjoituksista.

Pelaaminen

Pelitoimintaa jatketaan aluehallintoviranomaisten (AVI) määräysten puitteissa. Aluehallintoviranomaisten salliessa lasten ja nuorten harrastamisen, myös pelitoimintaa voidaan lasten ja nuorten sarjoissa jatkaa mahdollisista paikallisista suosituksista huolimatta. Toistaiseksi AVI ei ole rajoittanut lasten ja nuorten pelitoimintaa (2003 ja nuoremmat) millään tavalla. Pelitoiminnan jatkuminen on Salibandyliiton käsissä. Viimeisin tiedote on 15.1.22 ja sen löydät täältä

Altistuminen

Joukkueharjoituksissa ollut koronapositiivinen pelaaja tai toimihenkilö ei aiheuta muulle ryhmälle karanteenitoimenpiteitä. Joukkueenjohtajan tulee kuitenkin infota joukkueenjäseniä mahdollisesta altistumisesta, jotta perheet osaavat tarkkailla mahdollisia oireita tarkemmin.

Mikäli pelaajan tai toimihenkilön perheessä on koronapositiivinen henkilö, on pelaaja THL:n ohjeistusten mukaisessa karanteenissa eikä hän voi osallistua joukkueen toimintaan. Mikäli perheessä epäillään tartuntaa ja henkilö on käynyt testissä, tulee tällaisen perheen pelaajan/toimihenkilön jäädä sivuun harjoitustoiminnasta tuloksen varmistumisen ajaksi.

Mikäli joukkue on ollut pelimatkalla tai muuten yhteiskyydityksessä, jossa on ollut mukana koronapositiivinen henkilö. Tulee kyydityksessä mukana olleiden henkilöiden jäädä sivuun joukkueen toiminnasta altistumista seuraavan 72 tunnin ajaksi.

Paluu sairastumisen jälkeen