Panthera tigriksen kaatoon uusilla kujeilla

Tiikeri (Panthera tigris) on suuri Panthera-sukuun kuuluva uhanalainen kissaeläinlaji, joka elää Itä- ja Kaakkois-Aasiassa, enimmäkseen trooppisissa sademetsissä.

Tikkurilan Tiikerit on salibandyjoukkue Vantaalta, joka saapuu Vaasaan tulevana lauantaina 13.1. Ottelu oransseja vastaan pelataan Botniahallilla klo 15. Tiikeri on lihansyöjä, jolla ei ole muita luontaisia vihollisia kuin ihminen. Onneksi SB Vaasasta ei saa yhtään ontuvaa eläinvertausta, joten voinemme todeta, että ihmisiä tässä ollaan.

Täksi kaudeksi Divariin noussut vierailija aloitti kautensa heikosti. Neljästä ensimmäisestä ottelusta ei käteen tullut pisteen pistettä. Se ei ole tapa, jolla sarjanousija haluaa kautensa aloittaa, koska yleensä alkuhuuman jälkeen vaikeuksia tulee. Tiikerit on näyttänyt päinvastaista suuntaa. Se on oppinut ”talon tavoille” ja kerännyt viimeisistä kahdeksasta ottelusta peräti 5 voittoa. Kun kauden ensimmäisestä seitsemästä ottelusta oli tuomisina vain yksi voitto, voidaan sanoa joukkueen löytäneen keinot pärjätä.

Tiikereiden ja SB Vaasan kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tikkurilassa lukemiin 7-11. Tuolloin vaasalaisten viimeistelytehokkuus oli kovalla tasolla ja sama on toiveissa Botniahallin kohtaamiseenkin.

”Tiikerit on nuori ja pelaava joukkue. He ovat onnistuneet kauden edetessä ajamaan useampia vielä B-ikäisiä poikia sisään joukkueeseen ja samalla kun junnuja on otettu rohkeasti mukaan, on joukkueen tekeminen myös tulostaululla parantunut. Joten tosi virkistävää toimintaa, että vaikeassa paikassa on uskallettu antaa enemmän vastuuta nuorille”, kehuu SB Vaasan päävalmentaja Jani Lipsanen.

B-ikäisistä pojista Lipsanen nostaa esille nimet Joakim Lund, Niklas Kuisma ja Jooa Keränen. Vuonna 2001 syntynyt rightin laituri Lund on ollut mykistävässä vireessä B-poikien Divarissa. Peluri on tehnyt 15 otteluun huikeat tehot 49+23. Vertailukohdaksi voi ottaa SB Vaasan samanikäisen Riku Hakasen, joka taistelee samassa sarjassa pörssien kärkipaikoista. Hakasen tehot 12 otteluun ovat 22+27.

Lund on aloittanut tehokkaasti myös miehissä. Neljässä pelaamassaan ottelussa hän on taiteillut tehot 2+6.

SB Vaasan pakistoa viime viikonloppuna vaivanneet sairastelut näyttäisivät olevan nyt osittain kellistetty ja joukkueella on ollut viikko aikaa valmistautua tulevaan otteluun. Viikon aikana viisikoita on vähän rukattu ja joukkue on keskittynyt ratkaisemaan ongelmia hyökkäyspelin rakenteessaan.

”Nyt kun suuntaus näyttää olevan, että yhä useampi jengi tulee varsinkin Vaasaan varsin passiivisella pelitavalla, niin turhaan me siihen ansaan mennään jatkuvasti. Täytyy löytää ne keinot, miten pystymme olemaan riittävän tehokkaita ja vaarallisia, vaikka peli ei virtaakaan”, Lipsanen kuittaa.

”Tiikereiltä odotan kuitenkin suhteellisen raikasta esiintymistä ja varmasti toisenlaista haastetta kuin esimerkiksi viikon takainen ÅIF-ottelu oli”, Lipsanen lisää.

SB Vaasa – Tiikerit lauantaina 13.1. Botniahallilla klo 15.

Otteluliput 10/5 euroa. S-etukortilla 8 euroa.