Pohjanmaan derbyssä valtavat panokset

Ei kierrellä, vaan puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä.

Nyt on lähellä, että aina odotetut Pohjanmaan derbyt Blue Foxia vastaan eivät toteudu Divarissa ensi kaudella. Kesällä merkittävästi heikentynyt Kettu-lauma on saalistanut 21 pelaamastaan ottelusta 12 pistettä ja ajautunut suoran putoajan paikalla tukalaan tilanteeseen.

Karsintapaikka on 6 pisteen päässä ja pelejä on jäljellä viisi. Ja kun maalisuhdekaan ei oikein mairittele, täytyy Foxien kerätä lopuista otteluistaan seitsemän pistettä enemmän kuin Tiikerit tai kahdeksan pistettä enemmän kuin 02-Jyväskylä keräävät omistaan. Se tarkoittaa sitä, että voittaa pitää. Heti.

Se tarkoittaa myös sitä, että Foxit tulevat lyömään pokeritermein all in, kun se kohtaa perjantai-iltana SB Vaasan Pohjanmaan derbyssä Tähtihallissa klo 19 alkaen. Jos ei ole derbyihin ollut vaikeuksia syttyä aiemmin, nyt se pienikin mahdollisuus velttoilulta on pelattu pois.

”Kun tietää Foxien identiteetin ja katsoo sarjatilannetta, ei tästä nyt mitään leppoisaa perjantai-illan pelailua ole luvassa”, naurahtaa SB Vaasan valmentaja Jani Lipsanen.

SB nousi viime viikonlopun kahdella voitolla mukaan kotietutaisteluun ja sen saalistaminen on vielä omissa käsissä, kun runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua. Kotiedun saavuttamiseksi joukkueen pitää yksinkertaisesti voittaa.

”Tässä vaiheessa aletaan valmistautua peleihin, joissa voin voitot merkitsevät. Ja nyt on nimenomaan juuri sellainen ottelu, jossa pelkkiin tyylipisteisiin ei kumpikaan joukkue ole tyytyväinen. Vain voitto kelpaa”, tiivistää Lipsanen.

Oranssipaitojen leirissä on edelleen jyllännyt virustauti ja se on tiputtanut muutaman pelimiehen pois. Myös loukkaantuneista pelaajista ei saada apuja vielä tähän kamppailuun.

”Totta kai se vaikuttaa vähän viisikoiden peliin, mutta tämä on taas aivan helkutin hyvä paikka näyttää muutosvalmiutta ja henkistä kovuutta reagoida vaikeisiinkin poissaoloihin. Vaaditaan kovuutta sekä valmennukselta että pelaajilta.”

Kovuuden lisäksi vaaditaan pehmeitä käsiä lyödä palloa verkkoon. Sillä osa-alueella vaasalaisleirissä katseita voi alkukauden perusteella suunnata pistepörssiä johtavan kaksikon Kevin Nylund-Tero Saaristo suuntaan.

”Kaksi sarjan parasta pelaajaa omilla pelipaikoillaan, enkä vaihtaisi kumpaakaan kenenkään pelaajaan tässä sarjassa. He tulevat olemaan tästä eteenpäin joka ilta vastustajien erityistarkkailussa ja heidän poispelaamiseksi yritetään keksiä keinoja. Sehän on tuollaisille pelimiehille paras mahdollinen motivaattori lyödä itsekin parasta tiskiin”, Lipsanen kehuu.